Nyíregyháza a Budapesti Utazás Kiállításon

NyíregyházaA vártnál nagyobb látogatószámmal, idén 34. alkalommal került megrendezésre az idegenforgalmi kiállítás március 3-6. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. Közel 60 ezren voltak kíváncsiak a nemzetközi kiállításra. 32 ország 600 kiállítója mutatkozott be az „ A” pavilonban.


Az előző évekhez hasonlóan Nyíregyháza és térsége ismét az Észak-alföldi Régió standján belül jelent meg az ÉAOP-2.1.3-2009-0003 sz. „Nyírség Turistavarázs” c. pályázat keretében. Tekintettel a nagy érdeklődésre, Nyíregyháza fő attrakciója az Állatpark volt.

A nyíregyházi stand díszlete is az Állatpark legújabb létesítményeit szimbolizálta nem kevés sikerrel, mely a  legkülönlegesebb standok között volt számon tartva. A legjobb attrakció versenyét az Észak-alföldi Régió nyerte meg, amihez nagymértékben hozzájárult a nyíregyházi dekoráció is. A már egyébként is jól tájékozott látogatók szívesen nézelődtek, fényképezkedtek a díszleteinknél, és élénken informálódtak az idei programokról, lehetőségekről.

Az Állatpark mellett Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő teljes turisztikai kínálatának népszerűsítése volt a cél- számolt be tapasztalatairól Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser. A legtöbben az Állatpark, a fürdők és a Múzeumfalu szolgáltatásai, valamint a szálláshelyek ajánlatai iránt érdeklődtek.