Uniós pályázatokban kötelező elem a disszemináció

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan az újonnan megjelent uniós pályázatok kihagyhatatlan eleme a megnyert projektek társadalmi nyilvánosságának biztosítása. A disszemináció EU-s kötelezettségként jelenik meg a pályázati folyamatokban, amelynek nem megfelelő teljesítése komoly kockázatvállalás a pályázótól.

A kommunikációs, marketing és disszeminációs megvalósítás nem okozhat gondot azon pályázók számára, akik az ideális szállítók megválasztásával szervezetük javára tudják fordítani ezt az EU-s kötelezettséget. A workshopon szakemberek segítségével tekinthetik át az érdeklődők a disszemináció körébe tartozó fogalmakat és a pályázati projektek terv szerinti végrehajtásának állomásait.

Az ÚSZT pályázatai mellett érdemes figyelmet fordítani a nem hazai kiírásokra is. Egy március 18-i workshopon azokról a közvetlen brüsszeli forrásokról informálódhat, amelyek már átnyúlnak az országhatáron, és európai projektként definiálhatóak. Amennyiben nem csupán pályázatokban, hanem partnerkeresésben vagy éppen a 2014 utáni lehetőségekben gondolkodik, erről is tájékozódhat a workshopon.

A Workshopokon térítésmentesen vehet részt minden kis-, közép- vagy nagyvállalat, államigazgatási intézmény, önkormányzat, polgármesteri hivatal, közművelődési intézmény, művészeti tudományos intézmény, pályázati tanácsadó, szövetség, kamara, szakszervezet, országos érdekképviselet, országos civil szervezet vagy alapítvány, felső- vagy közoktatási intézmény, illetve médium munkatársa.