Ál-leolvasók Nyíregyházán

rendőrségNégy idős embert károsítottak meg, összesen többszázezer forinttal Nyíregyházán az ál-leolvasók.

Hétfőn három idős nyíregyházi asszonyt és egy férfit loptak meg hasonló módszerrel magukat az áramszolgáltató munkatársainak kiadó tolvajok hétfőn napközben.

Először általában az egyik férfi csengetett be, aki a villanyórát akarta ellenőrizni. Azt mondta, hogy számlatúlfizetés miatt pénzt ad, de csak nagyobb címlet van nála. Amikor a sértettek elővették pénzüket, hogy visszaadjanak, megjelent a tettes társa, hogy a konnektorokat ellenőrizze. Az idős emberek figyelmét így elterelve a kifigyelt rejtekhelyekről ellopták a pénzt, a négy helyszínről összesen többszázezer forintot. A rendőrség nyomozást indított az ismeretlen elkövetők után.

A bűnmegelőzési szakemberek azt tanácsolják az idősebb embereknek, hogy idegeneket ne engedjenek lakásukba! Ha ez mégis elengedhetetlen, kérjenek meg egy megbízható rokont, ismerőst vagy szomszédot, hogy legyen jelen! A közüzemi szolgáltatók munkatársaitól kérjenek arcképes igazolványt! Ha gyanús személyek próbálnak bejutni, hívják azonnal a 107-es rendőrségi vonalat!