Az Állatbarát Alapítvány hasznos tanácsai

Állatbarát AlapítányNéhány fontos szabályt érdemes betartani, ha egy házban nem csak gyerek(ek) mozgolódnak, hanem kutyák, macskák is. Ne engedjük, hogy a kicsik az alvó kutyát, vagy cicát megriasszák, mert a hirtelen felriadó állatok könnyen karmolhatnak, vagy haraphatnak is.

Szinte a legfontosabb, hogy minden egyes érintkezés után (simogatás,etetés) feltétlenül mossanak kezet! Feltétlenül tartsunk a táskánkban kézfertőtlenítőt, vagy törlőkendőt, ha bárhol máshol találkozik össze a gyermek és az állat (az utcán udvaron stb.).

A még csúszkáló-mászkáló  kicsiket tartsuk távol az állatok eleségétől, a díszállatokétól is! (nehogy véletlenül ők is finomságként elfogyasszák)

Akadályozzuk meg a felesleges állatkínzást! Nagyon fontos, hogy a kicsikkel meg kell értetni, hogy a kis kedvencek is élő, lélegző lények, ezért nem szabad a fülét, farkát, lábát húzgálni, vagy „gyomrozni” az állatot!

Figyeljünk oda, hogy a gyerek ne etesse túl, vagy ne adjon olyan élelmiszereket a kis kedvencnek, ami  árthat számára. Pl. csoki, csont stb.

Végül, de nem utolsó sorban az Alapítvány csak arra szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy nem csak a kölyök kiskutyák tudnak „hozzánőni”  a családhoz, hisz egy Állatotthonból „megmentett”-örökbefogadott felnőtt kutya legalább annyira hálás, mint egy fiatalabb fajtársa!

Bővebb információk:
Állatbarát Alapítvány
cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
tel: 42/ 727-736
e-mail: allatbarat@allatbarat.com
web: www.allatbarat.com