Sörfesztiváloztunk - végre Nyíregyházán is!

Etno SörfesztiválTöbb mint húszféle sörkülönlegességgel és a legjobb hazai folkzenekarokkal várta az érdeklődőket június 30. és július 3. között az első Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.


 

Jó pár éve érezzük hiányát egy igazi zenei-gasztro rendezvénynek Nyíregyházán. Bár itt van a VIDOR, és idén már nagyszabású nemzetközi főzőversenyt is rendeztek Sóstón, de egyik sem adja vissza igazán a fiatalok által kedvelt fesztivál "fílinget". Főiskolásként sokszor agyaltunk, hogy csak kellene, csak kellene valami hasonlót csinálni a szabolcsi megyeszékhelyen, és őszintén bevallom, mi is Sóstóra gondoltunk. Nagyon megörültem hát, mikor idén júniusban kiderült, pár vállalkozó kedvű fiatal tényleg belevágott!

Megszületett hát az Etno-folk Sörfesztivál névre hallgató rendezvény, ami a kezdő fesziváloktól eltérően egyből négy nappal kezdte meg pályafutását. A június utolsó napján startoló zenés-sörös banzájra sajnos rájárt a rúd, hiszen évek óta szinte a legrosszabb nyári időjárást éljük meg, a hideg és az eső sokak kedvét elvette attól, hogy kilátogasson Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre, a Park Hotelbe.

 

Etno-Folk Sörfesztivál  Etno-Folk Sörfesztivál

Aki kilátogatott persze, az szerintem tuti nem bánta meg. A remek koncertek, az emelkedett hangulat mellett az sem utolsó, hogy sok jó arc érezte úgy, itt a helye! Lépten nyomon ismerősökbe lehetett botlani, de ha esetleg mégsem, 1-1 jó sör mellett új ismerettségek is köttethettek... Ha már a söröknél járunk, mindenképpen meg kell említenünk a folyékony kenyeret is, hiszen a fesztivál fele erről szólt :)

Etno-Folk Sörfesztivál  Etno-Folk Sörfesztivál

Bár nem olcsón, de isteni nedüket kóstolhattunk, többek között 8 fokos cseh fekete sört, ír vöröset vagy cseh barnát, különféle német söröket, szűretlen búzát, meggy- vagy éppen kölessört. Legszívesebben kétszer végigmentem volna az egész soron, de az idő, a pénztárca és az időjárás is kissé gátat szabott eme tervemnek. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük, nagy jövője lesz ennek a remek kezdeményezésnek!

Etno-Folk Sörfesztivál  Etno-Folk Sörfesztivál

 

A szervezőknek ezúttal is üzennénk: Gratulálunk, szép munka volt, és nem tehettek a rossz időről, ez benne van a pakliban (és nem mellesleg jó ideje szinte már a fesztiválok sajátja :) ) !

 

 

Fotók: Karsai Mihály