Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

rendőrségBűnügyi információ alapján tartottak házkutatást hétfőn Csengerben a Mátészalkai Rendőrkapitányság helyi őrsének nyomozói. A magánlakásban a rendőrök egy házilag barkácsolt pisztolyt, valamint több éleslőszert találtak.
 

Az ügyben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Az 53 éves gyanúsított azt vallotta, hogy ő csak célba lőtt az általa eszkábált pisztollyal. A Csengeri Rendőrőrs szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Rendőrökre támadtak a határátkelőn (Záhony)

Hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményezett eljárást az ügyészségen a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség. Hétfőn a rendőrök a határátkelőn kilépő forgalom rendjét felügyelték, amikor egy ukrán rendszámú mikrobusz megpróbálta kielőzni a sort. Két egyenruhás megállította a járművet és igazoltatni akarták a vezetőjét. A sofőr ellenszegült, közben többször a rendőrök felé ütött és rúgott. Az agresszív személlyel szembeni intézkedést két másik férfi megpróbálta megakadályozni, a rendőrök ezért erősítést hívtak. Egy 33 és egy 39 éves ukrán állampolgárságú férfit őrizetbe vettek, egy személyt még keresnek.

Prostituált őrizetben (Tiszavasvári)

Tiltott kéjelgés miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 23 éves nőt a Tiszavasvári Rendőrkapitányság pénteken. A prostituáltat, aki a város határán kívül, a 36-os főút parkolójánál kínálta bájait, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, ahol hétfőn 30.000 Ft bírsággal sújtották.