Családi vetélkedő és tudáspróba az Állatparkban

Az idén szeptember 3-án (szombaton) rendezi meg a Magyar Madártani és természetvédelmi Egyesület a Rákosi Vipera Napját a Nyíregyházi  Állatparkban. Az immár harmadik alkalommal megszervezett program amellett, hogy bemutatja a fajt és a fennmaradásáért folyó védelmi programot, ráirányítja a figyelmet az élővilág sokszínűségének csökkenésére.

A "viperás" standoknál 9:00 és 17:00 óra között várjuk az érdeklődőket kiadványokkal, játékos vetélkedőkkel totóval, kirakóssal, a kisebbeket kifestővel. Megtudhatjuk, hogy miként lehet a legkönnyebben megkülönböztetni a rákosi viperát az igen gyakori vízisiklótól és már kígyófajoktól.  (délután kígyósimogatás várja az érdeklődőket)

A nagyszínpad melletti standon vehetők át Emberszabású majmokhoz kapcsolódó vetélkedő  nyereményei is!  Bővebben a vetélkedőről:

 Az idei év az emberszabásúak éve az európai állatkertekben! Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) ugyanis ebben a szezonban az emberszabású majmok, vagyis a csimpánzok, gorillák, orangutánok és gibbonok védelme érdekében hirdetett kampányt, amelyhez a szakmai szervezet tagságából eddig 116 állatkert csatlakozott, 23 különböző európai országból. A kampányban természetesen a Nyíregyházi Állatpark is részt vesz.

Kampány zárásként egy vetélkedőre invitálunk benneteket. Szeptember 3-án szombaton emberszabású állataink kifutói mellé majmos ábrákat rejtünk el. Ha megtaláljátok és helyesen válaszoltok a hátoldalon lévő kérdésre, gyönyörű festett köveket vihettek haza emlékbe. A kézzel festett alkotásokon  emberszerű  kedvenceink; az orangutánok, gorillák és gibbonok láthatóak. ( a műremekeket Hetey Brigitta keze munkáját dicsérikJ )

Ha nincs kedved játszani, de többet szeretnél megtudni állatainkról, a kifutók mellett kihelyezett  Soós Noémi gyönyörű grafikái segítségével könnyedén beazonosíthatod kedvenceidet.