Ma indul a forgalomirányító lámpa próbaüzeme

nyíregyháza „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán”(ÉAOP-5.1.1/B-2009-0001) jelű projekt megvalósítására – Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton.

 A projekt keretében történik a belvárosi utak szabályozása, átépítése, bővítése valamint az akcióterület és a város kerékpáros forgalmi kapcsolatának megteremtése.

A már meglévő közlekedési létesítmények korszerűsítése, fejlesztése és az új közlekedési kapcsolatok megteremtése során valósult meg az Egyház - Síp utca átépítése és a Mártírok tere kialakítása, továbbá a Bercsényi utca rekonstrukciója. A kivitelező Ke-Víz 21 Zrt. feladata a rendelkezésre álló engedélyezési és tender tervdokumentáció alapján a projekt megvalósításához szükséges kiviteli tervek elkészítése, az elkészült és jóváhagyott kiviteli tervek alapján a megtervezett létesítmények kivitelezése és majd az elkészült, megépült létesítmények megvalósulási terveinek elkészítése. 

 

Az Egyház utca – Bethlen Gábor utca csomópontban kiépített forgalomirányító lámpa próbaüzeme

2011. október 21-én 15 órakor megkezdődik.

 

A közúti közlekedés biztonságosabbá tételét szolgáló lámpák üzembe helyezését követően a végleges forgalomba helyezési engedély kiadásáig, kérjük a KRESZ szabályainak betartását. 

 

Megköszönve a lakosság és az autósok türelmét, kérjük a közlekedési lámpa, a közúti táblák és jelzések figyelembe vételét!