Félmillió forint értékű adomány érkezik a Lions Klubtól

 A Lions Klub olyan férfiakból és nőkből áll, akik önként vállalkoznak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat lakóhelyük és az egész világ emberi közösségei humanitárius szolgálatának szentelik. 

 

Jószolgálati tevékenységet folytatnak, pénzadományokat gyűjtenek és más emberbaráti szolgálatokat tesznek azért, hogy segítséget nyújtsanak a szükséget szenvedő embereknek, éljenek bárhol. 

A Lions Klub Nemzetközi Szövetségét 1917-ben Chicagoban alapították és mára már a világ legnagyobb humanitárius célú klubhálózatát építette fel. A nemzetközi szövetség a világ 85 országában, összesen mintegy 1.4 millió tagot számlál. Tevékenységüket a „Szolgálunk” mottó jegyében végzik. 1925. évi Nemzetközi Közgyűlése arra hívta fel a Lionokat, hogy váljanak a „világtalanok lovagjaivá a vakság ellen indított keresztes hadjáratban”.

Azóta is az egyik legfontosabb ügyének a szervezet a csökkentlátók és a vakok sorsának jobbítását tekinti. 

A Nyíregyházi Lions Klub 2001-ben alakult meg. Taglétszámuk jelenleg 27 fő.

Az első megmozdulásuk a 2001-es nagy szabolcsi árvíz idején a Tégla-akció volt, melynek segítségével egy teherautónyi háztartási eszközt juttattak el az árvízkárosultaknak. Azóta bábáskodtak a jelzőlámpák hangos jelzőrendszerének kiépítésénél is, hogy a vakok is biztonságban haladhassanak át nagy forgalmú kereszteződéseknél elhelyezett jelzőlámpáknál. 

Ifjúsági cseretábor programokat szerveznek, de évek óta támogatják a Jósa András Oktatókórházat is.

Segítségükkel eddig is több osztály juthatott már eszközökhöz. Például speciális ágybetétekhez, amely a hosszan ágyhoz kötött belgyógyászati betegek ápolási körülményein javított, de évről évre a szemészeti osztály eszközparkja is fejlődik a segítségükkel. Degeneratív ízületi gyulladásban szenvedőknek, térdműtéten átesetteknek is hoztak készülékeket már az elmúlt évek során.

A tagok saját pénzüket és a rendezvényeik bevételét ajánlják fel eszközvásárlásra. Az idén ötszázezer forint értékben juthat a szemészet orvosi műszerekhez, a gyermekszemészeti műtéteknél használatos eszközökhöz. 

Az adományt a soros elnök, Márczi Imre adja át.