Új helyen várja tagjait a Pszichotikusok Egyesülete Nyíregyházán

A Pszichotikus Betegségekben Szenvedők Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Érdekvédelmi Egyesülete egy 32 milliós pályázatnak, valamint a Szabolcs megyei önkormányzat és az Egészségügyi Holding segítségének köszönhetően újíthatta fel a Pszichiátriai betegek ellátását segítő ingatlanját Nyíregyházán.

 

A sikeres pályázatnak köszönhetően új helyszínen, Nyíregyházán a Sóstói úti kórház volt bölcsőde épületében várja tagjait a Pszichotikus Betegségekben Szenvedők Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Érdekvédelmi Egyesülete. A pszichotikus és mentális betegek lakhelyéül és ápolásuknak színteréül szolgáló épület eddig lelakott volt, de a felújítás után végre méltó körülményeket biztosít a rehabilitációra szoruló betegeknek.

A fenntartó, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat képviseletében Seszták Oszkár megyeelnök is részt vett az átadó ünnepségen december 8-án, csütörtökön. 

A 14 éve alakult, 85 tagot számláló szervezet fő célja, hogy a kórházból kikerült pacienseket segítse az önálló életvitelben, ennek érdekében pedig rendszeres foglalkozásokat és szaktanácsadást tanácsadást tartanak.A 252 m2-es épület birtokba vételével újabb lehetőséggel bővül az egyesület tevékenységi köre.