Kiemelt Arany Minősítés a Szabolcsi Koncert Fúvószenekarnak

2012. január 1-én jubileumi újévi koncertet adott a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport Nyíregyházán. Immár 25. éve újév első napján zenével köszöntik a nyíregyháziakat, de ezúttal az ünnepi alkalom minősítő koncert is volt. 

 A Magyar Fúvószenekarok Országos Szövetsége szakmai zsűrije, Dohos László Liszt-díjas karnagy elnökletével értékelte a zenekar teljesítményét. 

 

A szakmai zsűri döntése alapján 2012-től a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar Kiemelt Arany Minősítést ért el az egyik legmagasabb kategóriában. Ezzel, mint ahogy Dohos László a koncertet követően bejelentette, messze felülmúlva az amatőr kategóriát, nagyságrendileg előrébb lépett a fúvószenekarok rangsorában. 

 

A kiváló  minősítés mellett 2012-től a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar kiérdemelte a Magyar Fúvószenekarok Országos Szövetségének Nívó-díját, melyet évente egyszer ítélnek oda az arra érdemes fúvószenekarnak. Az elismerést Bakó Levente, Liszt-díjas trombitaművész, karmester, az együttes művészeti vezetője vette át. 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata büszke kiemelten támogatott együttesére, és elismerését fejezte ki a zenekar minden tagjának.