Vándorkiállítás nyílt a Nyír Plázában

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2010-es Hátrányos megkülönböztetés gyerekszemmel témakörű ifjúsági akciójára érkezett képzőművészeti és irodalmi alkotásából nyílt kiállítás 2012. március 28-án 17 órakor a Nyír Pláza galériájában.
 

 

 
 
Az alkotók 8 és 18 év közötti általános és középiskolás diákok, akik a grafika, a festészet, a szobrászat és az irodalom formanyelvén fejezték ki az esélyegyenlőséggel kapcsolatban megfogalmazott gondolataikat, érzéseiket.
 
A felhívásra 59 novella, 7 fénykép, 332 grafika és festmény, valamint 18 szobor érkezett a hatósághoz. A legaktívabbak a fővárosi iskolák mellett többek között Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye diákjai voltak. A kiállításon a két képzőművészeti kategória (8-10 évesek, 10-14 évesek) első tíz helyezettjének munkái, valamint a szabolcsi diákok – Ajak, Kocsord, Kótaj, Mátészalka, Nyakálló, Nyírbéltelek, Záhony -  pályaművei tekinthetők meg.
 
Többek között a II. kategória különdíjasának, Jónás Sándornak, a kocsordi Jókai Mór Általános Iskola tanulójának Barátok című nyertes fotója is látható.
 
A helyszínen lehetőség van a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt novellák elolvasására is.
 
A tárlat 2012. április 15-ig látogatható 9-21 óráig látogatható.