Húsvéti forgalomelterelés Nyíregyházán

A Húsvét hétfőn megnövekedő gépjárműforgalomra tekintettel, forgalomkorlátozásra (egyirányúsításra) kerül sor Sóstógyógyfürdőn a várható 4-5000 gépjármű parkolásának biztosítása érdekében. 

 

 
Húsvét mindkét napján a közterületi parkolókon felül, valamennyi önkormányzati tulajdonú parkoló meg lesz nyitva a látogatók számára.
 
Április 8-án (vasárnap) még nem lesz forgalomelterelés, de a parkolóhelyek már ezen a napon is nagyobb számban állnak majd rendelkezésre. Április 9-én, hétfőn reggel 8.00 órától kezdődik a forgalom egyirányúsítása a Sóstó felé, amely az adott közlekedési helyzettől függően maximum 18.00 óráig tart.
 
 
Egyirányú lesz a Sóstói út egy szakasza
 
 
A forgalom egyirányú lesz a felüljárótól, Sóstógyógyfürdő felé, innen a kétirányú forgalom csak az autóbuszok számára engedélyezett. A Sóstói u. Kemecsei u. kereszteződésében rendőrök biztosítják a forgalom zavartalanságát. A Fürdő utca- Berenát utca kereszteződésében a kialakított forgalmi rend fenntartása érdekében a Kemecsei út irányából érkező forgalmat a Fürdő utca felé terelik.
 
 
Motoros rendőrök is irányítanak
 
 
Megyei Rendőr Főkapitányság által biztosított motoros rendőrök, amíg lesz szabad parkolóhely, addig nem engedik a Sóstói út teljes hosszában az út két oldalán történő megállást, ill. parkolást. Ha Sóstógyógyfürdő valamennyi parkolója, és a Sóstói út keleti oldala megtelt, a rendőri erők a Kemecsei út mindkét oldalát is igénybe veszik parkoltatás céljából. Az akcióban részt vesznek: a Közterület-felügyelet, a Városi Rendőrkapitányság és a Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai,  a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkoló ellenőrei és mezőőrei, a Belvárosi Polgárőrség, a Sóstóhegyi Polgárőrség, valamint a Városi Közlekedési Polgárőr Szövetség tagjai.
 
 
Célszerű autóbuszra ülni
 
 
A Szabolcs Volán Sóstógyógyfürdőre közlekedő járatai 8-án 20 percenként, míg húsvét hétfőn 15 percenként közlekednek. Arra kérik a látogatókat, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe az utazáshoz.