Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Nyírségi Vágta idén harmadszor Nyíregyházán

A Kis Táltos Egyesület idén harmadszor rendezi meg a Nyírségi Vágtát, mely a Nemzeti Vágta országos rendezvényének területi futama. Az eseményről és programjairól tartott sajtótájékoztatót május 24-én Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, melyen részt vett Borbély Erika, a Nyírségi Vágta főszervezője, valamint Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének igazgatója, és Vislóczki Viktor, aki Nyíregyháza színeiben indul az előfutamon.
 

 

 

 

A 2010-es év igazi sikertörténet volt, hiszen Gajdos Zsolt személyében a Nyírségi Vágta győztese nyerte a Nemzeti Vágtát. Szakmai szempontból jól sikerült az előző két rendezvény, hisz a kb. négyezer kilátogató látványos és izgalmas lovas versenyeket, és fogatversenyeket láthatott egy gyönyörű természeti környezetben és lovas pályán, melyről a Nemzeti Vágta főszervezői is nagy elismeréssel beszélnek. A rendezvény által a városiak is újra felfedezhették a Sóstói Ligetet, mint egy leendő lovas-paradicsomot, de az sem elhanyagolható tény, hogy még hosszú éveken keresztül Nyíregyháza lehet a Nemzeti Vágta egyik területi futamának színhelye.
 
A Kis Táltos Egyesület idén újra megkapta a jogot, hogy 2012. május 27.-én megrendezhesse a Nyírségi Vágtát, a Nemzeti Vágta Nyíregyházi Előfutamát.
A nevezés most is települések nevében történt. Az előfutamról az első két lovas kvalifikálja magát teljesítményszinten a Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtára. A harmadik lovast pedig a rendező direkt módon nevezi.
 
Nyíregyháza lovasa: Vislóczki Viktor lesz, aki 26 éves, és gyerekkora óta lovagol. Évekig a Napkori Huszárbandérium tagja volt. Lova egy 2003-as születésű kanca. A ló tulajdonosa: Dr. Móra István.
 
Az idei futamra a szervezők meghirdettek egy fogatgyorsasági versenyt Nyíregyháza Város Díjáért. Erre a versenyszámra nyíregyházi vállalkozások nevezhettek. Vasárnap láthatjuk a Nyírvv Nonprofit Kft., Nyírségvíz Zrt., Nyírflopp Kft., és a Pinkerton csapatát küzdeni.
 
 
A hivatalos galoppfutamokon kívül lesz fogathajtó verseny, póni futam, kamasz vágta, Old Boys futam, „Futam csak Nőknek”.
A napot lovas bemutatók teszik színesebbé, melyet lovas tornászok, díjugratók, díjlovasok tartanak.
Ezen kívül énekelnek az érpataki asszonyok és a bátrabbak zumbázhatnak is. A gyerekek szórakoztatásáról kézműves foglalkozások, és a kalandpark gondoskodnak.
 
A nap folyamán fellépnek: Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Kovács Viktória.
 
A vöröskereszt ezen a napon, a vágta helyszínén hirdeti meg először a gyűjtését egy csontsűrűség mérő műszerre, melynek ára közel négy millió forint.
 
A belépőjegy ára: 800 Ft, 6-18 éves korig 600 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.
 

Main menu

story | by Dr. Radut