Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Nyírségi Vágta idén harmadszor Nyíregyházán

A Kis Táltos Egyesület idén harmadszor rendezi meg a Nyírségi Vágtát, mely a Nemzeti Vágta országos rendezvényének területi futama. Az eseményről és programjairól tartott sajtótájékoztatót május 24-én Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, melyen részt vett Borbély Erika, a Nyírségi Vágta főszervezője, valamint Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének igazgatója, és Vislóczki Viktor, aki Nyíregyháza színeiben indul az előfutamon.
 

 

 

 

A 2010-es év igazi sikertörténet volt, hiszen Gajdos Zsolt személyében a Nyírségi Vágta győztese nyerte a Nemzeti Vágtát. Szakmai szempontból jól sikerült az előző két rendezvény, hisz a kb. négyezer kilátogató látványos és izgalmas lovas versenyeket, és fogatversenyeket láthatott egy gyönyörű természeti környezetben és lovas pályán, melyről a Nemzeti Vágta főszervezői is nagy elismeréssel beszélnek. A rendezvény által a városiak is újra felfedezhették a Sóstói Ligetet, mint egy leendő lovas-paradicsomot, de az sem elhanyagolható tény, hogy még hosszú éveken keresztül Nyíregyháza lehet a Nemzeti Vágta egyik területi futamának színhelye.
 
A Kis Táltos Egyesület idén újra megkapta a jogot, hogy 2012. május 27.-én megrendezhesse a Nyírségi Vágtát, a Nemzeti Vágta Nyíregyházi Előfutamát.
A nevezés most is települések nevében történt. Az előfutamról az első két lovas kvalifikálja magát teljesítményszinten a Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtára. A harmadik lovast pedig a rendező direkt módon nevezi.
 
Nyíregyháza lovasa: Vislóczki Viktor lesz, aki 26 éves, és gyerekkora óta lovagol. Évekig a Napkori Huszárbandérium tagja volt. Lova egy 2003-as születésű kanca. A ló tulajdonosa: Dr. Móra István.
 
Az idei futamra a szervezők meghirdettek egy fogatgyorsasági versenyt Nyíregyháza Város Díjáért. Erre a versenyszámra nyíregyházi vállalkozások nevezhettek. Vasárnap láthatjuk a Nyírvv Nonprofit Kft., Nyírségvíz Zrt., Nyírflopp Kft., és a Pinkerton csapatát küzdeni.
 
 
A hivatalos galoppfutamokon kívül lesz fogathajtó verseny, póni futam, kamasz vágta, Old Boys futam, „Futam csak Nőknek”.
A napot lovas bemutatók teszik színesebbé, melyet lovas tornászok, díjugratók, díjlovasok tartanak.
Ezen kívül énekelnek az érpataki asszonyok és a bátrabbak zumbázhatnak is. A gyerekek szórakoztatásáról kézműves foglalkozások, és a kalandpark gondoskodnak.
 
A nap folyamán fellépnek: Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Kovács Viktória.
 
A vöröskereszt ezen a napon, a vágta helyszínén hirdeti meg először a gyűjtését egy csontsűrűség mérő műszerre, melynek ára közel négy millió forint.
 
A belépőjegy ára: 800 Ft, 6-18 éves korig 600 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.
 

Main menu

story | by Dr. Radut