Elkészült az új Baromfipiac Nyíregyházán

A tavasszal megkezdett Búza téri Piaccsarnokhoz tartozó baromfipiac munkálatai befejeződtek, június utolsó szombatján ismét fedett szakhatósági előírásoknak megfelelő területen árusíthatják kis állataikat az árusok.

 

 
Az építési munkálatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. dolgozói végezték. Az épületet egy új területen alakították ki, melyet a takarítás és moshatóság megkönnyítése miatt újra aszfaltoztak. Az új szerkezet mérete a korábbi 62,5 m2 helyett 91,5 m2 lett, tekintettel a megnőtt helyigényre. Így a Baromfipiac szerkezetének áthelyezésével a Búza téri külső piaci területen a vásárlók részére fenntartott főbb közlekedési útvonal, az eredeti állapothoz képest háromszorosára nőtt.
 
Mindemellett az árusok részére az Új utca felőli parkoló területéről egy közvetlen bejáratot alakítottunk ki a rakodás megkönnyítése érdekében. A Baromfipiac átalakítása az eredetileg tervezett a másfél millió forint költségkereten belül valósult meg.
 
Ezzel párhuzamosan a Búza téri külső zöldség és gyümölcspiac területét övező kerítés régóta aktuális állagjavító festése is megvalósult.
 
Az eddig elvégzett munkák során felmerült kellemetlenségekért köszönjük az árusok és a vásárlók türelmét.