Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Indonéz est Nyíregyházán

Nyíregyházán június 14-én közös sajtótájékoztatót tartottak Kósa Tímea, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, és az Indonéz Köztársaság magyarországi Nagykövetségének képviselőiként, Mr. Wahyu Wibowo követtanácsos valamint, Mrs. Patricia Silalahi, és Mrs. Annie Yunus II. titkárok.

 

 

 

 
Az apropót az adta, hogy „VARÁZSLATOS RIAU” címen egyedülálló és látványos kulturális bemutatóra kerül sor június 20-án, szerdán 19,00 órától a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.  Az előadás az Indonéz Köztársaság magyarországi Nagykövetsége, Riau tartomány, Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Móricz Zsigmond Színház együttműködésnek eredményeként valósul meg.
Az Indonéziából, Szumátra egyik tartományából, Riau-ból érkező táncegyüttes, egy igazán varázslatos, az emberiség szellemi örökségének részét képező indonéz tradicionális tánc- és zenevilágból ad ízelítőt.   Az előadás kísérő rendezvénye: a hagyományos, színes indonéz kézművességet bemutató kiállítás, mely az előadás előtt egy órával, 18,00 órától tekinthető meg a színház kiállító termében.  
 
 
2012. január 6-án protokoll látogatást tett Nyíregyházán Maruli Tua SAGAL, az Indonéz Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Látogatásának eredménye, a város vezetőivel és a színház igazgatójával lefolytatott megbeszéléseket követően, hogy a június közepén, Magyarországon vendégszereplő riaui tánccsoport - Budapest és Békéscsaba mellett - Nyíregyházán is fellép.
 
 
Indonézia
 
 
Indonézia tőlünk több mint 10.000 km-re található Dél-kelet Ázsiában. Szigetvilága 5.000 km hosszan nyúlik el Szumátra észak-nyugati csücskétől Irian Jaya (Pápua Új-Guinea nyugati fele) keleti határáig. 17.000 szigetével Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, s egyben a negyedik legnépesebb.
 
 
Öt nagy sziget: Szumátra, Jáva, Kalimantán, Szulaveszi és Pápua, meg 30 kisebb szigetvilág alkotja, 33 tartományra osztva.
Az indonéz szigetvilág lakói, a mintegy 350 különböző népcsoportban több mint 483 nyelvet és nyelvjárást használnak. A nemzeti nyelv a Bahasa Indonesia (bahásza) latin betűkkel és európai helyesírással írva. Minden kiemelt turista-úticélnál az elsődleges idegen nyelvet, az angolt beszélik és használják írásban is.
50 nemzeti parkkal rendelkezik, melyek az egyedülálló tengeri élővilág bemutatóhelyei; a Wallace-vonal környezete a 28 ezer növényfajjal a pici, ritka orchideáktól a hatalmas Rafflesia virágig; 3500 állatfaj, Szumátra és Borneó veszélyeztetett orángutánjaival és a komodói sárkánygyíkkal, a jávai orrszarvúval, Szumátra utolsó tigriseivel.
 
 
Riau szigetcsoport Kelet-Szumátra nagy részét magában foglalja, a malájok hazája. Tanjung Pinang a központja, mely közkedvelt turista célpont: gyönyörű tengerpartokkal, és felemelő kulturális élményekkel.  A helyszín a világ egyik legrégebbi és legforgalmasabb tengeri keresztútja, így vált Riau kereskedelmi központtá.
 
 
Indonézia igen jelentős tartalékokkal rendelkezik olyan ipari nyersanyagokból, mint a kőolaj, földgáz, ón, réz és arany. Indonézia a világ második legnagyobb földgáz-exportőre, bár az utóbbi években kőolajból nettó importőrré vált. Legfőbb mezőgazdasági termékei között találjuk a rizst, a teát, a kávét, a különböző fűszereket és a gumit.

Main menu

story | by Dr. Radut