Egyház utca - Síp utca kereszteződés : hosszabbított zöld jelzés

Nyíregyháza Önkormányzata életre hívta azt a közlekedési fórumot, amelyen a város közlekedési problémáit tudják a közlekedéssel kapcsolatos, különböző területekről érkező szakemberek megvitatni és a lehető legjobb megoldásokat megtalálni az adott problémákra.

 

A Tanács első  ülésén vetődött fel a Nyíregyháza, Bethlen G. utca - Egyház utca csomópontjának kérdése is. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretén belül 2011. évben megépült a Nyíregyháza, Egyház utca kétszer kétsávos útszakasza, és ezzel egy időben egy jelzőlámpás csomópont került kialakításra a Bethlen G. utca - Egyház utca csomópontjában. A megvalósult közlekedésfejlesztéssel biztonságosabbá vált a közlekedés mind a gépjárművezetők, mind a kerékpárosok és gyalogosok számára is.
 
Az útszakasz és csomópont forgalomba helyezése 2012. március hónapban történt meg. A NYÍRVV Nonprofit Kft., mint az önkormányzati tulajdonú utak kezelője 2012. április hónap végén forgalomszámlását végzett és megtörtént a csomópont forgalmi rendjének felülvizsgálata is. A forgalomszámlás után nyilvánvalóvá vált, hogy módosítani kell a jelzőlámpás csomópont programtervén annak érdekében, hogy a csomópont mind a három ágán biztosított legyen a szükséges áthaladási idő  a gépjárművek számára.
 
A jelzőlámpa programjának módosítása 2012. július elején megvalósult. A NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei a jövőben is figyelemmel kísérik a forgalom mozgását a csomópontban és amennyiben szükséges az elengedhetetlen módosításokat elvégzik majd.
 
Mindemellett várjuk a lakosság észrevételeit, tapasztalatait is a meghosszabbított szabadjelzéssel kapcsolatban, a www.nyirvv.hu weboldalon keresztül.