Kiváló egészségügyi dolgozók vettek át kitüntetést

 

A nyíregyházi közgyűlésen napirend előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere „Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója” –  „Eisert Árpád-díj” kitüntetést adott át két egészségügyi dolgozónak.
 

 

 
Dr. Turcsányi István főorvos
 
1983-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Ezt követően pályakezdőként került a nyíregyházi Jósa András Kórház baleseti sebészeti osztályára. Általános sebészet és traumatológiai szakvizsga letétele után érdeklődése elsősorban a kézsebészeti specializáció  felé irányult. Ortopédiából is sikeres szakvizsgát tett. Jelenleg a Jósa András Kórház Ortopédiai osztályán dolgozik főorvosi beosztásban. A Magyar Kézsebészeti Társaság vezetőségi tagja, a Traumatológiai és Kézsebészeti Szakmai Kollégium tagja. Úttörő  munkát végzett és egyedülálló sikereket ért el a gerincvelősérült betegek felső végtagi funkció javító műtéteinek kidolgozásában és alkalmazásában nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Kelet Európában. 2010-ben a NEFMI Batthyány-Strattman László díjban részesítette. Szakmai életútját Nyíregyházán kezdte, folytatta és teljesítette ki.
 
 
Mitru Jánosné ápoló 
 
 
1976 óta a Jósa András Oktató Kórház dolgozója, a Gyermekosztály ápolója. Ezen idő alatt a gyermekellátás valamennyi területén dolgozott. A hosszú évek alatt igen meghatározó személye volt az osztálynak. Ha kellett osztályos ápoló, ha kellett gyógyszeres, laboros vagy gazdasági nővér feladatokat látott el. Szakápolóként részese volt a koraszülött mentés beindításának megyénkben is. Nagyon sok fiatal hallgató, illetve új munkatárs szakmai pályájának elindításában vett részt, átadva mindazt a szaktudást és a betegek felé irányuló szeretet és felelősségvállalást, ami az ápolói hivatás velejárója kell, hogy legyen. Mind a betegek, orvosok, munkatársak részéről hatalmas megbecsülésnek örvend.