Több mint ezer gyermek napi étkeztetéséről gondoskodik az önkormányzat

 A nyári gyermekétkeztetés  június 25-ével vette kezdetét. Nyíregyházán több mint ezer gyermek nyári étkeztetéséről gondoskodik az önkormányzat.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 25 %-a után, azaz 1292 fő gyermek után igényelt támogatást. Az igényelt támogatás összege 30.697.920 Ft volt, amit teljes egészében elnyert a város.
 
2012. június 25-én kezdetét vette Nyíregyházán a nyári gyermekétkeztetés, ami 2012. augusztus 31-ig munkanapokon folyamatos. A Gyermekjóléti Központ a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek közül választotta ki azt az 1292 fő gyermeket, akik igénybe vehetik a nyári gyermekétkeztetést. Elsősorban a gyermekjóléti szolgáltatásban részesülő gyermekek és a védelembe vett gyermekek kerültek kiválasztásra.
 
A város területén 9 kiosztó pontot jelöltek ki, annak érdekében, hogy minden gyermek az otthonához legközelebbi kiosztó helyen juthasson hozzá az ételhez.
Kiosztó pontok:
-          Gyermekjóléti Központ Nyíregyháza, Tokaji u. 3.
-          Tündérkert Óvoda Tagóvodája Nyíregyháza, Koszorú u. 10.
-          Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.
-          Margaréta Óvoda Nyíregyháza, Fazekas J. tér 14.
-          Petőfi Sándor Általános Iskola Nyíregyháza, Alma u. 70.
-          Móricz Zsigmond Általános Iskola Nyíregyháza, Virág u. 65.
-          Huszárvár Nyíregyháza, Huszár tér 5.
-          Herman Ottó Általános Iskola Nyíregyháza, Fő u. 60.
-          Felsősimai Óvoda Nyíregyháza, Hosszúháti u. 53.
 
Minden hétköznap 11.30-tól 13.00 óráig lehet az ételért menni a kiosztó helyekre. Az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyermekek.