Kilátástalanná vált a nyíregyházi Kisherceg Egyesület sorsa!

Ilyen még nem volt! Képtelen több állat ellátásáról gondoskodni a Kisherceg Állatmentő Egyesült, akik telephely nélkül jelenleg is 30 kutya élelmezéséről, oltásáról és orvosi ellátásáról gondoskodnak. Mára az orvosi költségek meghaladták a félmillió forintot!

 

Ezt az összeget segítség nélkül biztosan nem tudja kifizetni az egyesület, akik eddig is számos kutya és macska önkéntes befogását, befogadását, élelmezését és orvosi ellátását vállalták magukra. Az állatok menhely hiányában ideiglenes befogadóknál várják az örökbefogadó gazdik jelentkezését, de a számlákat rendre az egyesület állja.

 
Csak néhány eset az elmúlt időszakból…
 
Olga kezelése és műtétjének a díja, Peti törött lábának helyreállítása, a családok megsegítése, akik kutyusaiknak kértek segítséget a szervezettől: Ady a shar-pei keverék kutyus combtörésének, és Vali könyöktörésének nem kevés költséggel járó műtétei. Vagy ahogy az egyesületnél nevezik, a Szabolcs utcai cicák esete: egy hölgy kért segítséget, több szervezettől is, hogy a kertjébe három cica fialt le, összesen 12 kölyköt. Senki nem segített neki, pedig a cicák betegek voltak. Az egyesület folyamatosan járt ki hozzá, csapdával, mindenféle módszerrel, hiszen a cicák vadak voltak. Mára mindnek sikerült gazdit találni. Vagy Brendon (ahogy már nagyon sokan hívják Nyíregyházán) esete: rengeteg hívás, még több segítségkérés. Mivel Brendon nagyon veszélyesen közlekedik, ezért már 6 éjszaka is „portyáztak” az egyesület tagjai, hogy megfogják ezt a már több mint 1,5 éve utcán kóborló szerencsétlen ebet. Időközben hozzácsapódott barátját Fülcsit már sikerült megfogni, de Brendon még mindig rója úttalan útjait, ahonnan mindenki zargatja, kergeti. De a Kisherceg nem adja fel, Brendont is gazdához fogja juttatni. …
 
Kérdezhetné bárki, hogy miért hagyta az egyesület idáig fajulni a dolgokat… De kérdés az is, hogy mit tehet egy maroknyi önkéntes, véges udvarterülettel és még végesebb pénztárcával, ha a város menhelyéről és egyéb állatvédő szervezeteitől is hozzájuk irányítják a segélykérő hívásokat? Mondjon nemet? Hagyja az út szélén a sebesült állatokat? Ne chipeztessék, ivartalaníttassák és kezeltessék a hozzájuk került „kedvenceket”? Hagyják elpusztulni, ahogy mások is lemondtak róluk?
 
A Kisherceg Állatmentő Egyesület nem ezért jött létre, nem azért alakult, hogy nemet mondjon. De a költségeket nekik is állniuk kell, támogató 1 százalékok nélkül!
 
 
Most azonban úgy tűnik, tényleg vége… A jelenleg gondozásban lévő kutyusok ellátása is bizonytalan, ezért - sürgős felajánlások nélkül – a Kisherceg Állatmentő Egyesület egy darabig nagy valószínűséggel senkinek nem fog tudni segíteni.
 
Bár idáig kordában tudták tartani a kiadásokat, a sebesült, kidobott és kóbor ebek extrém mértékű elszaporodása miatt ez a helyzet tovább nem tartható. A tartozások rendezésének idejére úgy tűnik, a Kisherceg Állatmentő Egyesület kényszerpihenőre vonul…
 
Ha bárki, bármivel, bármennyi összeggel tudná az egyesület munkáját támogatni azt az alábbi bankszámlaszámra teheti meg, amit előre is nagyon köszönünk!!!!!!
 
Volksbank 14100055-19719849-01000001 vagy tárgyi adományaikat az alábbi címre várjuk: 4400 Nyíregyháza, Ferenc krt. 26. VII/62.