Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Kilátástalanná vált a nyíregyházi Kisherceg Egyesület sorsa!

Ilyen még nem volt! Képtelen több állat ellátásáról gondoskodni a Kisherceg Állatmentő Egyesült, akik telephely nélkül jelenleg is 30 kutya élelmezéséről, oltásáról és orvosi ellátásáról gondoskodnak. Mára az orvosi költségek meghaladták a félmillió forintot!

 

 

 

Ezt az összeget segítség nélkül biztosan nem tudja kifizetni az egyesület, akik eddig is számos kutya és macska önkéntes befogását, befogadását, élelmezését és orvosi ellátását vállalták magukra. Az állatok menhely hiányában ideiglenes befogadóknál várják az örökbefogadó gazdik jelentkezését, de a számlákat rendre az egyesület állja.

 
Csak néhány eset az elmúlt időszakból…
 
Olga kezelése és műtétjének a díja, Peti törött lábának helyreállítása, a családok megsegítése, akik kutyusaiknak kértek segítséget a szervezettől: Ady a shar-pei keverék kutyus combtörésének, és Vali könyöktörésének nem kevés költséggel járó műtétei. Vagy ahogy az egyesületnél nevezik, a Szabolcs utcai cicák esete: egy hölgy kért segítséget, több szervezettől is, hogy a kertjébe három cica fialt le, összesen 12 kölyköt. Senki nem segített neki, pedig a cicák betegek voltak. Az egyesület folyamatosan járt ki hozzá, csapdával, mindenféle módszerrel, hiszen a cicák vadak voltak. Mára mindnek sikerült gazdit találni. Vagy Brendon (ahogy már nagyon sokan hívják Nyíregyházán) esete: rengeteg hívás, még több segítségkérés. Mivel Brendon nagyon veszélyesen közlekedik, ezért már 6 éjszaka is „portyáztak” az egyesület tagjai, hogy megfogják ezt a már több mint 1,5 éve utcán kóborló szerencsétlen ebet. Időközben hozzácsapódott barátját Fülcsit már sikerült megfogni, de Brendon még mindig rója úttalan útjait, ahonnan mindenki zargatja, kergeti. De a Kisherceg nem adja fel, Brendont is gazdához fogja juttatni. …
 
Kérdezhetné bárki, hogy miért hagyta az egyesület idáig fajulni a dolgokat… De kérdés az is, hogy mit tehet egy maroknyi önkéntes, véges udvarterülettel és még végesebb pénztárcával, ha a város menhelyéről és egyéb állatvédő szervezeteitől is hozzájuk irányítják a segélykérő hívásokat? Mondjon nemet? Hagyja az út szélén a sebesült állatokat? Ne chipeztessék, ivartalaníttassák és kezeltessék a hozzájuk került „kedvenceket”? Hagyják elpusztulni, ahogy mások is lemondtak róluk?
 
A Kisherceg Állatmentő Egyesület nem ezért jött létre, nem azért alakult, hogy nemet mondjon. De a költségeket nekik is állniuk kell, támogató 1 százalékok nélkül!
 
 
Most azonban úgy tűnik, tényleg vége… A jelenleg gondozásban lévő kutyusok ellátása is bizonytalan, ezért - sürgős felajánlások nélkül – a Kisherceg Állatmentő Egyesület egy darabig nagy valószínűséggel senkinek nem fog tudni segíteni.
 
Bár idáig kordában tudták tartani a kiadásokat, a sebesült, kidobott és kóbor ebek extrém mértékű elszaporodása miatt ez a helyzet tovább nem tartható. A tartozások rendezésének idejére úgy tűnik, a Kisherceg Állatmentő Egyesület kényszerpihenőre vonul…
 
Ha bárki, bármivel, bármennyi összeggel tudná az egyesület munkáját támogatni azt az alábbi bankszámlaszámra teheti meg, amit előre is nagyon köszönünk!!!!!!
 
Volksbank 14100055-19719849-01000001 vagy tárgyi adományaikat az alábbi címre várjuk: 4400 Nyíregyháza, Ferenc krt. 26. VII/62.

Main menu

story | by Dr. Radut