Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Kilátástalanná vált a nyíregyházi Kisherceg Egyesület sorsa!

Ilyen még nem volt! Képtelen több állat ellátásáról gondoskodni a Kisherceg Állatmentő Egyesült, akik telephely nélkül jelenleg is 30 kutya élelmezéséről, oltásáról és orvosi ellátásáról gondoskodnak. Mára az orvosi költségek meghaladták a félmillió forintot!

 

 

 

Ezt az összeget segítség nélkül biztosan nem tudja kifizetni az egyesület, akik eddig is számos kutya és macska önkéntes befogását, befogadását, élelmezését és orvosi ellátását vállalták magukra. Az állatok menhely hiányában ideiglenes befogadóknál várják az örökbefogadó gazdik jelentkezését, de a számlákat rendre az egyesület állja.

 
Csak néhány eset az elmúlt időszakból…
 
Olga kezelése és műtétjének a díja, Peti törött lábának helyreállítása, a családok megsegítése, akik kutyusaiknak kértek segítséget a szervezettől: Ady a shar-pei keverék kutyus combtörésének, és Vali könyöktörésének nem kevés költséggel járó műtétei. Vagy ahogy az egyesületnél nevezik, a Szabolcs utcai cicák esete: egy hölgy kért segítséget, több szervezettől is, hogy a kertjébe három cica fialt le, összesen 12 kölyköt. Senki nem segített neki, pedig a cicák betegek voltak. Az egyesület folyamatosan járt ki hozzá, csapdával, mindenféle módszerrel, hiszen a cicák vadak voltak. Mára mindnek sikerült gazdit találni. Vagy Brendon (ahogy már nagyon sokan hívják Nyíregyházán) esete: rengeteg hívás, még több segítségkérés. Mivel Brendon nagyon veszélyesen közlekedik, ezért már 6 éjszaka is „portyáztak” az egyesület tagjai, hogy megfogják ezt a már több mint 1,5 éve utcán kóborló szerencsétlen ebet. Időközben hozzácsapódott barátját Fülcsit már sikerült megfogni, de Brendon még mindig rója úttalan útjait, ahonnan mindenki zargatja, kergeti. De a Kisherceg nem adja fel, Brendont is gazdához fogja juttatni. …
 
Kérdezhetné bárki, hogy miért hagyta az egyesület idáig fajulni a dolgokat… De kérdés az is, hogy mit tehet egy maroknyi önkéntes, véges udvarterülettel és még végesebb pénztárcával, ha a város menhelyéről és egyéb állatvédő szervezeteitől is hozzájuk irányítják a segélykérő hívásokat? Mondjon nemet? Hagyja az út szélén a sebesült állatokat? Ne chipeztessék, ivartalaníttassák és kezeltessék a hozzájuk került „kedvenceket”? Hagyják elpusztulni, ahogy mások is lemondtak róluk?
 
A Kisherceg Állatmentő Egyesület nem ezért jött létre, nem azért alakult, hogy nemet mondjon. De a költségeket nekik is állniuk kell, támogató 1 százalékok nélkül!
 
 
Most azonban úgy tűnik, tényleg vége… A jelenleg gondozásban lévő kutyusok ellátása is bizonytalan, ezért - sürgős felajánlások nélkül – a Kisherceg Állatmentő Egyesület egy darabig nagy valószínűséggel senkinek nem fog tudni segíteni.
 
Bár idáig kordában tudták tartani a kiadásokat, a sebesült, kidobott és kóbor ebek extrém mértékű elszaporodása miatt ez a helyzet tovább nem tartható. A tartozások rendezésének idejére úgy tűnik, a Kisherceg Állatmentő Egyesület kényszerpihenőre vonul…
 
Ha bárki, bármivel, bármennyi összeggel tudná az egyesület munkáját támogatni azt az alábbi bankszámlaszámra teheti meg, amit előre is nagyon köszönünk!!!!!!
 
Volksbank 14100055-19719849-01000001 vagy tárgyi adományaikat az alábbi címre várjuk: 4400 Nyíregyháza, Ferenc krt. 26. VII/62.

Main menu

story | by Dr. Radut