Millió kóbor kutya országa lettünk...

Mivé leszel magyar??? Az augusztus az állatmentők életében maga a horror!(legalább is az enyémben) Naponta annyi bejelentés érkezik, kóbor, kidobott, magára hagyott és beteg állatokról, továbbá még több feleslegesen megszületett állatokról, akik közül van akiket agyon akarnak ütni 2 hetesen , amennyiben mi nem hozzuk el!

 

 
Senki nem tudja azt, hogy én is épp úgy magamban vagyok a problémával, mint a bejelentő! Egyedül vagyok nagy részt itt helyben a problémák megoldására és mind ezt teljesen ingyen , önként csinálom, nekem nem ez a munkahelyem!! Sajnos már 0-24-ig ,mert egyébként lehetetlen lenne segíteni. A csapat és a többesszám sokszor csak a vágyaimat fejezi ki! :/
Nem tudom merre tartunk, de innen alulról látva társadalmunkat, sajnos nincs jó hírem! A szakadék szélén állunk emberségünket tekintve. A közöny, érdektelen nemtörődömség és minden felelősség áthárítása, arra a társadalmi létszámunkhoz mérten maroknyi ember csapatra, akik az ország különböző pontjain próbálják állatok életét menteni................. ez így sajnos nem működik!! Nem értem meg és nem is tudom már feldolgozni ezt a mérhetetlen gonoszságot, amit világban látok naponta! Nem fogok szép szavakat írni, mert már semmi szépet nem tudok mondani embertársaimnak, mert 10-ből 8-ban csalódnom kell újra és újra! Mit mondhatna egy ember ,akit naponta arcon csapnak csak azért, mert állatokon próbál segíteni, akik haszontalan és felesleges tagjai környezetünknek és valóban tárgyként tekintenek rájuk. Mit mondhatna egy ember, aki naponta néz a szemükbe ezeknek a bántalmazott, megkínzott és kiszolgáltatott kis lényeknek.....vagy kíséri utolsó útjára, hogy legalább szeretetben halhasson meg............
 
és még mindig nem értik............... nem értik meg azt, hogy mit jelent a felelős állattartás! Nem értik meg azt, hogy nem nekem tesznek vele szívességet, mert mi halálunkig cipeljük ezt a terhet, hogy mentenünk kell............mert ebből kiszállni csak nagyon nagy lelki tusával lehet.................nem értik meg azt, hogy nem élhetünk normális világban addig, ameddig utcáinkat, erdőinket, gyepmesteri telepeket és menhelyeinket elborítják a kóbor és kidobott állatok, mert nem intjük rendre szomszédainkat, családtagjainkat, ismerőseinket , mikor felelőtlen állattartói magatartást mutatnak és nem teszünk lépéseket ilyen-olyan okokból akkor, mikor állatkínzást tapasztalunk környezetünkben...... nem értjük meg, hogy ezek az emberek ránk is veszélyesek lehetnek, nem értjük meg, hogy nem kell ... nem kötelező állatokat tartani, ha nem tudunk velük úgy bánni, ahogy igényeik megkívánják, nem értjük meg, hogy az ebadó Magyarországon csak minimális létszámú településen lett bevezetve és ezt is a helyi önkormányzat dönti el és szabályozza és nagyon sok okból mentesülhetünk a kifizetése alól!!! Nem értik meg, hogy az állatok chipes jelölésével segítik a kóbor állomány gazdához való visszajuttatását, ami nyilvánvalóan egy felelőtlen és hanyag állattartónak egyáltalán nem érdeke így spórolási szempontjai azt diktálják, hogy rövid úton megszabaduljon kutyáitól!!! Nem értik meg, hogy a láncra vert és mozdulni nem képes tüzelő szukát épp úgy befedezhetik és felesleges szaporulatot hozhat világra, mint szabadon tartott társai! Nem értik meg, hogy az ivartalanítás nem állatkínzás és nagyon sok pozitívummal jár orvosilag és társadalmilag egyaránt!
 
NEM ÉRTJÜK MEG, HOGY EGYSZERŰEN CSAK RAJTUNK MÚLIK MILYEN VILÁGBAN ÉLÜNK!!! MIT TESZÜNK ÉS MIT GONDOLUNK! Nem a törvényhozókon , nem a vezetésen, nem a környezetünkön.... csak is rajtunk!! A MI FELELŐSSÉGÜNK, MIT TESZÜNK MEG, MIT NEM TESZÜNK MEG ÉLETÜNK SORÁN ÉS NEM A CSALÁDUNKON, BARÁTAINKON, KORMÁNYUNKON ÉS AZ ÁLLATVÉDŐKÖN!!!!!!! De egyúttal itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben a nehéz munkában bármilyen módon és időben támogat. Mindenkinek, aki akár anyagi hozzájárulással, akár egyéb módon segít a háttérben! Köszönöm nektek!!!
 
 
- Vidra Betty-
PCAS Állatmentés
Nyíregyháza