Nyíregyházi BorKorzó - 9 nap, 25 borász, 150 bor

Pénteken délután 4 órakor rekkenő hőségben nyitotta meg kapuit Nyíregyháza nyárvégi borünnepe, a BorKorzó. A nagy meleg csak kicsit tudta késleltetni a borbarátok érkezését, 7 órára már csaknem megtelt a Korzó Üzletközpont melletti, impozánsan berendezett tér. 

 

A tavalyi nagy sikerű BorKorzó után idén is 9 napig hazánk szinte valamennyi borvidékéről érkeznek kóstoltatni borászok. Augusztus 24-től szeptember 1-ig naponta 16 és 24 óra között a legfinomabb honi borokat lehet ízlelgetni a BorKorzón, amely a Korzó Bevásárlóközpont melletti szabad területen nyílik. Már dolgoznak az építők, és a borászatok névsora is véglegessé vált!
 
25 pincészet kiváló termékeit lehet majd megkóstolni, ez a szám hozzávetőlegesen 150 különböző ízű kóstolót rejt magában! A BorKorzó idei újdonsága, hogy tematikus napokon más és más szőlőfajtákból készült borokat állítunk előtérbe, így lesz Furmint-nap, Olaszrizling- nap, és Rozé –nap is.
 
A BorKorzón kiállító borászatok névsora:
 
 
    BOLYKI PINCÉSZET
    DEMETER PINCÉSZET
    BUJDOSÓ PINCÉSZET
    FRITTMANN PINCÉSZET
    ÁRVAY PINCÉSZET
    SEBESTYÉN PINCE
    MÉSZÁROS PÁL PINCÉSZETE
    HEIMANN CSALÁDI BIRTOK
    TOKAJICUM
    SZENT-GAÁL PINCÉSZET
    ROYAL-TOKAJI PINCÉSZET
    PATRÍCIUS BORHÁZ
    OROSZ GÁBOR PINCÉSZETE
    VYLYAN PINCÉSZET
    BÉRES SZŐLŐBIRTOK,
    VESZTERGOMBI PINCÉSZET
    KISS ISTVÁN,
    VINO D’ORO - ZWACK IZABELLA BORVÁLOGATÁS
    VARGA LÁSZLÓ PINCÉSZETE, SZERTEL PINCÉSZET
    GYÖRGY VILLA, SZENT ISTVÁN
    HÁRS PINCÉSZET
    GELLÉRI PINCE
    BOCK PINCÉSZET
    KOCH PINCÉSZET
    BODVIN PINCÉSZET
 
 
Ahogy a borkedvelők megszokhatták, ezúttal is kóstolójeggyel lehet kóstolni a borokat, amelyek 100 illetve 200 forintos áron kaphatók. Mellette lesz látogatójegy is 600 forintért, amelyben egy 100 forintos kóstolójegy mellett a Stölzle világhírű manufaktúra kristály boros pohara is bele tartozik. A BorKorzó minden nap 16 és 24 óra között lesz látogatható.