Szafarival indul a „Mindenkinek becsengettek!” tanév a Nyíregyházi Állatparkban

A fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családok számára jellemzően borús a tanévkezdés, hiszen az oktatási rendszerben kilátástalan a változás. A Down Egyesület „Mindenkinek becsengettek!” programjával küzd az integrált oktatás megvalósulásáért, és dolgozik ezekért a családokért, ezúttal azzal, hogy vidámmá, programokban és szakmai tanácsadásban gazdaggá teszi augusztus utolsó hétvégéjét a népszerű Nyíregyházi Állatparkban.

 

A "Mindenkinek becsengettek!" programról:
 
2009-ben Magyarországon jött létre a „Mindenkinek becsengettek!” elnevezésű program, amely az integrációs oktatás megvalósítását tűzte ki céljául. A Down Egyesület elnökének, Kisari Károlynak köszönhető koncepció lényege, hogy enyhén és közepesen súlyos fogyatékkal élő gyermekeket visz be a többségi oktatási intézményekbe heti egy alkalommal azért, hogy együtt szocializálódjanak és tanuljanak ép óvodás és iskolás gyermekekkel. A program részét képezi idén egy 30 órás pedagógusképzés, melynek keretében 30 magyar és ukrán pedagógus vegyesen kap képzést Nyíregyházán és Ungváron az inkluzív nevelésről, emellett nem maradhat el a két országban rendezendő különleges gyermeknap sem az év végén.
 
A „Mindenkinek becsengettek!” tanévkezdő tábort a nyíregyházi egyesület a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül az ungvári "Élet Útja" Központtal szervezi.
 
További részletek az egy hetes táborról a www.downegyesulet.hu oldalon.
 
Vékony Kata
PR-manager
Down Egyesület
HU-4400 Nyíregyháza, Közép u. 17.
Tel./fax: +3642/444321
Mobil: +3670/6304125