60 órás újraélesztési rekordkísérlet Nyíregyházán

 

Nagyszabású, 60 órás újraélesztési rekordkísérletre készülnek szeptember 28 –i kezdettel a Nyír Plazában, a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Regionális Reanimációs Képzési Központjának szervezésében.
 

 

 
„Hazánkban, és így sajnos a megyénkben is szomorú kórházi tapasztalat, hogy a tudáshiány, és a félelem miatt elmaradnak azok az egyszerű életmentő beavatkozások, mellyel a hozzátartozónk, vagy éppen egy ismeretlen ember élete megmenthető lenne a szakmai segítség megérkezéséig.
 
A Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Regionális Reanimációs Képzési Központjának szervezésében a 2012. évi Szív világnapjához kapcsolódó 60 órás újraélesztési rekordkísérletünk célja, felhívni minél szélesebb körben a lakosság figyelmét a szív – és érrendszeri betegségek drasztikusan emelkedő számára, és népszerűsíteni kívánjuk az újraélesztés alapfokú technikáját.
 
Rekordkísérletünk tervezett kezdési időpontja 2012. 09. 28 04 óra befejezése 2012. 09. 30. 16 óra.
Helyszín Nyír Plaza Földszint.
 
Kísérőprogramok:
-          az érdeklődő gyermekek, és felnőttek elsősegély nyújtási ismereteinek bővítése elméletben, és gyakorlatban.
-          Vérnyomás-, vércukor-, és testtömeg index mérés.
-           Az érdeklődők/kliensek egészség - megőrzési, fejlesztési kiállítás és interaktív „párbeszéd” keretében kaphatnak felvilágosítást a rizikófaktorokról, és azok kivédésének lehetőségeiről.
-          Véradás pénteken 14.00 és 17.00 óra között”
 
 
Az esemény támogatói: Nyír Plaza, Speeding Kft., MÁE, MESZK, Kórház - Ért Bt., Goodwill Pharma, Club Macallan, Szatmár Optika Kft., NYÍR- PEN Kft., Kurucz és társai Kft,