Csengeri Almanapok és környezetvédelmi akciónap

 

A Csenger Városi Kézilabda Club jelenlegi formában közel két évtizede folytatja tevékenységét, mely során folyamatosan elősegíti a társadalmi öntevékenység fejlesztését, a közösségi élet kibontakozását, az egészséges életmódra történő nevelést, és annak fenntartását.
 

 

 
Az elmúlt időszakban, a kézilabdasportágban elért előrelépések mellett, a Club célul tűzte ki, hogy aktív szerepet kíván betölteni a térségben élő fiatalok közösségi életének megerősítésében, és a szabadidős tevékenységük hasznos eltöltésének biztosításában, ezért egy két éves programtervezetet nyújtott be a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület által kiírt „Ifjúsági kezdeményezések Szatmárban” célterületen kiírt pályázati felhívásra.
 
A pályázat pozitív elbírálásának köszönhetően, megvalósulhat az a rendezvénysorozat, amely során a programban résztvevő 6-18 év közötti fiatalok részére, félévente egy-egy ifjúsági egészségmegőrző és környezetvédelmi nap kerül megrendezésre. A résztvevők játékos vetélkedőkben, csapatjátékokban, ügyességi versenyeken mérhetik össze tudásukat, a programhelyszíneken kialakított „egészségszigeteken” megismerhetik a szatmári térség jellegzetes ételeit, az itt előállított és megtermelt friss, illetve szárított és aszalt gyümölcsöket, valamint a természetes összetevőkből készített gyümölcsleveket.
 
 
A programokon prevenciós jelleggel, közismert személyek bevonásával ismeretterjesztő előadások, és szóróanyagok terjesztésével kívánjuk felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, valamint a fiatalokat érő káros szenvedélyek veszélyeire. A rendezvények programjai szorosan épülnek a helyi környezeti adottságok értékeire, a már meglévő kulturális és szabadidős hagyományokra, és elősegítik a fiatal korosztály közösségfejlesztését, egészséges életmódra történő nevelését. A rendezvények megszervezése és megvalósítása összefogást, és kölcsönös együttműködést valósít meg a civil közösségek tagjai között, mely hosszabb távra tekintve a civil ifjúsági élet kibontakozását és megerősítését eredményezi.
 
Az első programnap a XI. Csengeri Almafesztivál első napján, 2012. szeptember 21.-én pénteken kerül megrendezésre, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
 
2012. szeptember 21-i Környezetvédelmi Napon játékos formában szó lesz komposztálásról, egészségről, klímavédelemről, fogyasztásról...