Sokan voltak kíváncsiak a nyíregyházi Városházára

Szeptember 15-16-án megnyíltak a Városháza kapui az érdeklődő nagyközönség előtt. Nyíregyháza idén újból csatlakozott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal felhívásához, és a Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez kapcsolódva 2012-ben is folytatta a „Nyitott Városháza” programot.

 
 

A két napos program rendkívül sikeresen zajlott. Hét turnusban 140 érdeklődőt fogadtunk. A nyíregyháziak mellett volt köztük szekszárdi, debreceni vendég, és egy 40 fős miskolci turistacsoport is megtekintette a városháza impozáns műemlék épületét, megismerkedett annak történetével. Külön öröm, hogy idén a Vakok és Gyengénlátók valamint a Mozgáskorlátozottak Egyesületétől is érkeztek látogatók.

 
Vendégeink a díszteremben beülhettek a képviselők székeibe és próbaszavazáson vehettek részt. A polgármester hivatali helyiségében – ahová hétköznap csak a munkatársak, a tárgyalópartnerek és a vendégek léphetnek be – helyet foglalhattak a polgármesteri székben, sőt még egy ott készült emlékfotót is hazavihettek.
 
Különleges kiegészítő programjainkat is nagy érdeklődés kísérte. Két napig látható volt a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár exkluzív tárlata, valamint a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium könyvtárának különleges darabjaiból összeállított kiállítás. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság történeti kiállítása igazi kuriózum volt, akik különleges járművekkel és tárgyakkal várták az érdeklődőket.
 
A „Nyitott Városháza” programon személyesen vezetett egy-egy tárlatot Dr. Kovács Ferenc polgármester, Kósa Tímea és Jászai Menyhért alpolgármesterek, valamint Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző is.