Nemzetközi Babahordozó Hét Nyíregyházán is

Idén is csatlakozik Nyíregyháza a Nemzetközi Babahordozó Hét hagyományos programsorozatához.A szervező Nyíregyházi Babaklub október 13-án, szombaton a Jósavárosi Művelődési Házba (Ungvár sétány 33.) várja az érdeklődő családokat.

 

A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a testközelség, valamint az úgynevezett válaszkész nevelés fontosságára, melynek kiváló eszköze a napjainkban reneszánszát élő és egyre ismertebbé váló hordozókendő.  
Az egész napos programon hordozási tanácsadó, pszichológus, védőnő várja szakmai tanácsokkal, előadásokkal az érdeklődőket.  
 
Lesz lehetőség a különböző hordozóeszközök kipróbálására, próbahordozásra is. Célunk, hogy bemutassuk: a helyes hordozás hozzájárulhat az esetleges csípőproblémák megelőzéséhez, valamint segítséget nyújt abban, hogy kiegyensúlyozott, biztosan kötődő, a világban könnyen boldoguló gyermekeket neveljünk.  
 
Szó lesz a környezettudatos babagondozásról is: az érdeklődő szülők a modern textilpelenkák számos típusát ismerhetik meg, valamint előadást hallhatnak a vegyszermentes babavárásról.
 
Rendezvényünk idén elsősorban családi napként szerveződik, vagyis a kisebb és nagyobb gyermekeket különböző programok várják: lesz fotópályázat, játszóház, arcfestés, tombola, kóstolóverseny, kézműves foglalkozás és zenei programok.
 
Kerekes Kata fotós pedig gyönyörű képein örökíti majd meg a legszebb pillanatokat.