A Felső-Szabolcsi térség belvízvédelmi fejlesztése

A projekt szorosan illeszkedik a 2010. évben támogatásban részesült és immár befejezéshez közeledő "A Felső-Szabolcsi belvízrendszer komplex fejlesztése I. ütem. 

 

 
A szivattyútelepek, csatornák és zsilipek rekonstrukciója, az Igazgatóság térinformációs rendszerébe való integrálása" című projekthez, melyben elkezdődött a belvízrendszer szivattyútelepinek gépészeti elektromos, építészeti felújítása, korszerű vezérlő és monitoring rendszer kialakítása, a vízkormányzó zsilipek és csatornaszakaszok felújítása.
 
A munkálatok folytatásaként jelen projektben a Rétközberencsi és Besztereci szivattyútelepek gépészeti, elektromos, építészeti felújítása,  korszerű vezérlő és monitoring rendszer kialakítása, valamint az érintett települések belterületi vizeit befogadó csatornák (Nagyhalász-Pátrohai csatorna, Karász-Gyulaházi csatorna, Alsó-alvízi tápcsatorna, Kártavai csatorna), és műtárgyak (Rétközi tó tápcsatorna bukóműtárgy; tápcsatorna melletti szivárgó rendszer; XV. zsilip utófenék; Belfő csatornán vízmérce) rekonstrukciója, építése valósul meg.
 
A jelen projektben tervezett feladatok megvalósítása tovább növeli a térségben lévő települések és lakosainak biztonságát, javítja a belvizek kártétele elleni védekezés hatékonyságát, mely gyors, korszerű üzemirányítást tesz lehetővé a hatékony vízgazdálkodás érdekében.
 
 
Projekt megnevezése: „Felső-szabolcsi belvízrendszer komplex fejlesztése II. ütem. A szivattyútelepek és zsilipek rekonstrukciója, az Igazgatóság térinformációs rendszerébe való integrálása.”
 
Támogatás összege: 406.292.673.- Ft.
 
Kedvezményezett: Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
 
Kivitelezés kezdete: 2012. 12. 08. – 2013. 10. 31.
 
 
„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”