Nyíregyházán lezárult a vizsgálat

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere 2013. február 4-én döntött egy tényfeltáró munkacsoport létrehozásáról, annak érdekében, hogy a Nyíregyházán található Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Klebersberg Intézményfenntartó Központ által használatba vett eszközök körül kialakult helyzetet megvizsgálja. 

 

 
A munkacsoport azzal a céllal jött létre, hogy az elmúlt napokban a sajtóban egymásnak ellentmondó, sok esetben megalapozatlannak, a valós tényekkel ellentétesnek tűnő információk nyomán kialakult helyzetet objektív és elfogulatlan módon feltárja.
 
A vizsgálat megnyugtató módon zárult. A munkacsoport az átadás-átvétel körülményeinek feltárását követően az alábbi megállapításokat tette:
 
Nyíregyháza MJV tulajdona semmilyen módon nem sérült, az eszközök átadás-átvétele szabályszerűen, megfelelő dokumentáltsággal történt. Az eszközök az intézmények előzetes felajánlása alapján kerültek átadásra. Az intézményi eszközök nyilvántartásában lévő hiányosságokból fakadóan 6 intézmény esetében tárt fel adminisztratív jellegű hibákat a munkacsoport. Ezek kijavítására, Dr. Kovács Ferenc polgármester azonnali intézkedést kért az intézményektől.