A Slayer idén már Hegyalja rajongóként érkezik Tokajba

Júniusban az amerikai thrash metál ikon Slayer legdurvább riffjeire zúzhat a Hegyalja közönsége. De nem ők az egyetlen zenekar, akik igazi Hegy’ rajongóként idén már nem bírják a tokaji buli nélkül, két év kihagyás után visszalátogat az igazi fesztiválra, az igazi arcok közé Ákos, aki fesztiválon először a Hegyalján lépett fel 2002-ben, és a Quimby is. 

Persze a többi Hegy’ kedvencnek számító magyar zenekar sem hagyhatja ki a hazai fesztiválszenzont indító Hegyalja Fesztivált.

 
Kerry King és legendás bandája, a Slayer akkor lett igazi Hagyalja Fesztivál rajongó, amikor a tokaji koncertjén közel 25 ezer ember headbangelt egy ütemre a Hegy’en. A csapat a koncert után maga is belevetette magát a Hegy’ buliba, és ez valószínűleg a nagy visszatérés évében sem lesz másként. A banda éppen gőzerővel dolgozik idén megjelenő új albumán, de ezzel együtt már a Hegy’ koncertre is készül.
 
Ákos nyári turnéja, a Turné 2084 egyik állomása júniusban a Hegyalja Fesztivál. Legutóbb Tokajban 2010-ben láthatta a hegyaljás közönség. Ákos tavaly megjelent szintipopos hangzású 2084 című új albumát tavaly év végén mutatta be, júniusban ezt az új zenei világot hozza el a hegyaljásoknak is egy tőle megszokott komoly látványtechnikával megspékelt produkcióban. A fesztivál és Ákos kapcsolata több mint tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, hiszen fesztiválon először Tokajban lépett fel 2002-ben, és ezzel a koncerttel beírta magát a fesztiváltörténelembe.
 
Az igazi fesztiválhangulathoz a Quimby is hozzátesz idén, és garantálja, hogy a Kiss Tibi karcos hangján megszólaló szívbemarkoló balladáknak még a Slayer tetoválással a karjukon érkező hegyaljások sem tudnak majd ellenállni. A zenekar stúdióban tölti az év első felét, remélhetőleg az új dalokból júniusban már a Hegyalja közönsége is hallhat ízelítőt.
 
A magyar kedvencek közül a Hegyalján indítja a nyarat a mindig hatalmas bulit kanyarító Soerii & Poolek is. Természetesen nem hagyhatja ki idén nyáron sem Tokajt a Depresszió. A banda Megyek előre című vadonatúj klipjével hamarosan már lehet is hangolódni a júniusi Hegy’ bulira. Fehér Balázs igéző kék szemeit sem kell hanyagolniuk a hegyaljás csajoknak idén, a The Carbonfools hozza a szokásos színvonalat a Hegy’en. A szintén hazatérő Hegyalja fellépőnek számító Subscribe tagjai éppen új dalok írásával töltik az idejüket, és az Akkezdet Phiaival készülnek közös Dürer Kertes koncertre, de júniusban Tokajban a helyük. Dunaszerdahely állandó lakói, akik idén ingyen érkeznek a fesztiválra, a színpadon is láthatnak dunaszerdahelyieket, hiszen a nagy kedvenc Rómeó Vérzik 4 tagja közül hárman is a nyertes városból származnak. Így a csapat koncertjén is kötelező lesz a megjelenés a kellemes Tisza-parti strandolás után. A Magashegyi Underground júniusi hegyaljás koncertjére hamarosan megjelenő albumát is hozza majd, és az Erdélyből érkező hegyaljás közönség együtt bulizhat majd a csapat szintén innen származó énekesnőjével, Bochkor Bíborkával is.
 
Slayer, Ákos, Quimby, Donw, Scooter és a többiek Valentin napra? Aki még nem szerezte be Hegy’ bérletét, február 8. és 17. között extra akciós áron megteheti. A Hegy’ Randi bérlet két személyre csak 29.000 Ft, így a Valentin Napi ajándék csöpögős rózsaszín dolgok helyett az igazi fesztiválra szóló páros bérlettel igazi ajándék és egy újabb közös élmény. További infók megtalálhatóak a Hegy’ facebook-oldalán.