XI. Zöld Szemfüles Természetismereti Vetélkedő

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület idén XI. alkalommal hirdeti meg Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedőjét, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

 

Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.
 
Regisztráció
 
Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és a vetelkedo@e-misszio.hu címre történő visszaküldésével lehet. A kitöltött jelentkezési lapot postai úton is be lehet küldeni a versenyszervező E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).
 
 Jelentkezési határidő: 2013. február 15.
 
Az elmúlt években vetélkedőnk részfinanszírozása pályázati forrásból valósult meg. Sajnos, jelenleg nem áll rendelkezésünkre ilyen forrás, így idén a versenyen való részvétel regisztrációs díjhoz kötött, amelynek összege 1.000 Ft/csapat.
 
A díj befizetésére átutalással van lehetőség a 68800109-11077444 számlaszámra. Átutalás során kérjük, hogy a csapatok beazonosíthatósága miatt a megjegyzés rovatba tüntessék fel a regisztrációs lapon megadott csapatnevet és e-mail címet. A jelentkezés véglegesítésére a regisztrációs díj beérkezése után kerül sor.
 
Résztvevők köre
 
A vetélkedőn az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai vehetnek részt. A versenyre három fős iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várjuk. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat. Egy pedagógus több csapatot is nevezhet. A versenyben részt vehetnek az azonos korosztályú határon túli magyar iskolák tanulói is.
 A verseny menete
 
A vetélkedő három fordulóból és döntőből áll. A feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján (www.csiperkeerdeiiskola.hu) letölthető formában tesszük közzé. A feladatlapokat - a megoldásokkal kitöltve - postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).  A csapatoknak 2-3 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.
 
A feladatlapokon elért összesített pontszám alapján az első öt csapat jut a döntőbe, amelynek az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont.
 
Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer a Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban. 
 
További információ:
 
A verseny e-mail címe: vetelkedo@e-misszio.hu
 
E-misszió Egyesület - 4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.
 
Tel./Fax.:42/ 504-403, 423-818
 
Kolocsán Tünde: 30/543-8545, kolocsan.tunde@e-misszio.hu
 
Kovács Tamás: 30/619-5320, tomacho@e-misszio.hu