A „Legenda újjászületik”, avagy Terus és Kálmány ismét a képernyőn

2002-ben, egy szilveszteri forgatás közben született meg a Nyíregyházi Televízió mindezidáig legsikeresebb szappanoperája, a Terus és Kálmány. A szórakoztató epizódokban egy háromtagú, tipikus tirpák család tűnt fel, akik semmi másra nem áhítoztak, mint amire a legtöbb ember: sikeresnek, gazdagnak és elismertnek lenni.

 

 
A mókásan együgyű család tagjainak azonban a legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült felkapaszkodni az uborkafán. Kacagtató kalandjaikat a nézők azonban hamar megkedvelték, a három főszereplőt (Bocskai Magda, Jónás Tibor és Z. Pintye Zsolt) pedig a szívükbe zárták.
 
A tirpák szappanopera titka pofonegyszerű: a „Mi családunk” rögtönzött, forgatókönyv nélküli jelenetei humorosak, kedvesek és helyenként szívbemarkolóan őszintén beszélnek a világ dolgairól. A nézők úgy érzik, hogy ismerősöket, azok mondatait és világképét hallják, látják a képernyőn, és mint ahogy a Tanú című filmben, itt is megbocsátják a készítőknek, hogy narancs helyett citromot szolgálnak fel a nagyérdeműnek.
 
Több tucat epizód készült az elmúlt években a Terus és Kálmányból, sőt 2003/2004 szilveszterén még egy egész estét betöltő „mozi” változatot is élvezhettek a nézők. Olyan népszerű volt a sorozat, hogy nézői levelek százai érkeztek az alkotókhoz és ennek hatására DVD-n is megjelent a szappanopera, amiből több ezer példány fogyott el a megyeszékhelyen.
 
A sors úgy hozta, hogy az elmúlt szűk esztendőkben csupán szilveszterkor tűnt fel a „Mi családunk” a képernyőn. A biztatás, a kedves levelek és a fenntartók jó szándékának köszönhetően azonban 2013-ban a Terus és Kálmány legendája újjáéled.
 
A régi stáb összeállt és elkezdődött a forgatás. Március 7-étől minden héten nyomon lehet követni a család faramuci kalandjait. Az első, vadonatúj epizód csütörtökön 19.30-kor kerül a Nyíregyházi Televízió képernyőjére, amelyet a technikának köszönhetően nemcsak antennával vagy kábelen, hanem interneten is kiváló minőségben lehet megtekinteni a www.nyiregyhazitv.hu weboldalon.
 
Az epizódokat péntekenként 21:30-kor, és szombatonként 19:30-kor ismételjük meg.
 
Nézze Ön is a Terus és Kálmány legújabb epizódjait!
 
                                                                                        Amánjóóóó!