Amerikai delegáció érkezett a DE Egészségügyi Karára

Delegáció érkezett hétfőn a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára az Egyesült Államokból, Kentuckyból, a Louisville-i Egyetem képviseletében, Prof. Dr. Thomas R. Lawson vezetésével. 

 

 
A szociális munkás szakos hallgatókból és oktatókból álló csoport egy hétig tartózkodik az intézményben, megismerkednek a kar képzéseivel, az országos és helyi szociális ellátórendszer jellemzőivel, látogatást tesznek többek között a Start Rehabilitációs Kft-nél, megismerkednek a Humán-Net működésével, és betekintést nyernek az utcai szociális munkába a Periféria Egyesület segítségével.
 
A két intézmény közötti kapcsolat 1999-ben kéthetes diák csereprogrammal vette kezdetét, s azóta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara  a Kent School több mint 100 diákját, oktatóját látta vendégül. A tizennégy éve tartó nemzetközi oktatási program szervezésért, és a karok közötti kutatási és oktatási együttműködés fejlesztésért Prof. Dr. Thomas R. Lawson a Louisville-i Egyetem „Tiszteletbeli Professzora” címet adományozta– első külföldi kollégaként - Dr. Fábián Gergely dékán úrnak.