Ismét katasztrofális időjárás várható, Szabolcs megyében is!

Az Országos Meteorológia Szolgálat péntek éjfélig kiadott figyelmeztető előrejelzésére és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlására tekintettel Nyíregyháza MJV vezetése arra kéri a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális időjárási helyzetet és viharos széllökések, hóátfúvások esetén, lehetőség szerint az időjárás javulásáig ne induljanak útnak.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki figyelmeztető előrejelzése szerint északkeleten több helyen viharos lökések (60-85 km/h) kísérik az északi, északnyugati szelet. Borsod megye keleti részén és a Nyírségben csütörtök éjszaka és péntek reggel egy-egy 90 km/h körüli lökés is lehet.
 
Estétől északkeletre is megérkezik a hideg levegő, a hőmérséklet egyre több helyen fagypont alá csökken. Péntek napközben északkeleten maradhat fagypont körül a levegő hőmérséklete. Hajnaltól északkeleten az eső, havas esőbe, havazásba vált (nedves, tapadó hó is valószínű). Hozzávetőlegesen a Miskolc-Polgár-Debrecen vonaltól keletre kb. 1-7 cm hó hullhat, ezen belül a nagyobb mennyiség Szabolcsban valószínű. A viharos szél elsősorban Borsod-, Szabolcs-megyében és Hajdú-Bihar északi felén hófúvást okozhat. Elsősorban Borsod keleti részén (főként Zemplén, Bodrogköz) és a Nyírségben nem zárható ki, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat hozzon létre. http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásokban érintett területeken, míg a viharos széllökések nem állnak el, semmiképpen ne induljanak útnak, de ezt követően is, mielőtt az utazás mellett döntenének, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.