Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Ártalmas szakmák

Sokat hallani a menedzser-betegségről, a stressz káros hatásairól, az irodai és az ülő munka hátrányairól. Most összegyűjtöttük, melyek azok a szakmák, amik veszélyesek lehetnek az egészségünkre.

 

 

 

Féltjük az egészségünket, zöldségeket és vitaminokat fogyasztunk, arra azonban ritkán gondolunk, hogy a munkahelyünk az, amitől valójában beteggé válunk. A vegyi szennyezéssel, nagy porral járó szakmáknál (pl. mezőgazdász, fodrász, bányász) ez még érthető is, nade egy egyszerű irodai munkánál mi történhet velünk? Persze folyamatosan szemünk előtt van, hogy kerüljük a stresszt és a mozgásszegény életmódot, ám ezeket ritkán hozzuk össze azzal, hogy a munkánkkal milyen összefüggésben lehet, és inkább csak legyintünk rájuk - majd ráérünk pihenni akkor, ha nyugdíjasok leszünk.
 
Kifejezetten veszélyes szakmának minősülhetnek a vezetői feladatkörök - a menedzser fokozat, de a "sima" alkalmazotti is - talán még jobban, mint a hierarchiában feljebb elhelyezkedő. A folyamatos megfelelési kényszer, a határidők, a főnök türelmetlensége, kioktató és számon kérő hangneme, a jutalék miatti idegeskedés, ezek egyaránt a stressz faktorait erősítik, és ennek persze szövődményei lehetnek, ha huzamosabb ideig kell elviselnünk az ilyen munkakörnyezetet. A lelki, pszichés bántásnak pedig általában fizikai tünetei is kialakulnak, fejfájás, gyomorgörcs, de akár ájulás vagy depresszió is.
 
Persze nem arról van szó, hogy azonnal hagyjuk ott a munkahelyünket, ha időnként túl szigorú a felettesünk. Mindössze oda kell figyelnünk azokra a jelzésekre, amelyeket a szervezetünk ad. Ha pedig ténylegesen folyamatos veszélynek vagyunk kitéve, és olyan anyagokkal foglalkozunk évekig, amik károsak lehetnek a szervezetünkre, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi ideig végeztük, illetve mennyi ideig szeretnénk még ellátni az adott feladatkört, mert azokat az éveket, amiket a kialakuló betegség elvesz az életünkből, semmivel sem tudjuk majd pótolni.
 
 
Üdvözlettel,
 

Main menu

story | by Dr. Radut