Secondary menu


Kiemelt cikkek

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 

Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt

Több helyszínen, 23 programban közel 300 művész és előadó lépett az idén is színpadra a szatmári falucskában, a Panyolafeszten. A látogatók száma naponta meghaladta a 2-3000 főt. A 600 lélekszámú kis falu immáron 12. alkalommal adott otthont ennek az izgalmas eseménynek.

Bővül a régiségpiac Nyíregyházán

Bővíti a régiségpiac területét a NYÍRVV Nonprofit Kft. A piac növekvő népszerűsége miatt 2017. szeptember 17-től a Korányi úti vásárhelyen 554 négyzetméterrel nagyobb, a Búza téri Szabadpiaccal azonos méretű terület, és közel 300 értékesítési hely áll rendelkezésre.
 

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület 2017. szeptember 1-3. között, Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot. Az eseményen 35 fő vett részt, a KMSME tagjain kívül részt vettek az idei gyakorlaton a miskolci Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat búvár és mentőkutyás szakemberei, valamint a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya vezetői is.

Mudi kutya Világtalálkozót rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2017. szeptember 7-10. között az I. Mudi Világtalálkozót. Mind a négy nap tematikus programok lesznek, ami nevezőknek és kilátogatók számára is érdekesek lehetnek.

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban A közelgő VIDOR Fesztivált 16. alkalommal szervező Móricz Zsigmond Színház a nyitónap előtt négy nappal megtartotta hagyományos évadnyitó társulati ülését. Hat nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval várják a nézőket.


Galériák

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán A SingSingSing MÁZS-képp c. Musical Show Veszprém, Sopron, Székesfehérvár és Budapest után 2017.március 19-én, valamint március 26-án Nyíregyháza közönségét is meghódította.

Ártalmas szakmák

Sokat hallani a menedzser-betegségről, a stressz káros hatásairól, az irodai és az ülő munka hátrányairól. Most összegyűjtöttük, melyek azok a szakmák, amik veszélyesek lehetnek az egészségünkre.

 

 

 

Féltjük az egészségünket, zöldségeket és vitaminokat fogyasztunk, arra azonban ritkán gondolunk, hogy a munkahelyünk az, amitől valójában beteggé válunk. A vegyi szennyezéssel, nagy porral járó szakmáknál (pl. mezőgazdász, fodrász, bányász) ez még érthető is, nade egy egyszerű irodai munkánál mi történhet velünk? Persze folyamatosan szemünk előtt van, hogy kerüljük a stresszt és a mozgásszegény életmódot, ám ezeket ritkán hozzuk össze azzal, hogy a munkánkkal milyen összefüggésben lehet, és inkább csak legyintünk rájuk - majd ráérünk pihenni akkor, ha nyugdíjasok leszünk.
 
Kifejezetten veszélyes szakmának minősülhetnek a vezetői feladatkörök - a menedzser fokozat, de a "sima" alkalmazotti is - talán még jobban, mint a hierarchiában feljebb elhelyezkedő. A folyamatos megfelelési kényszer, a határidők, a főnök türelmetlensége, kioktató és számon kérő hangneme, a jutalék miatti idegeskedés, ezek egyaránt a stressz faktorait erősítik, és ennek persze szövődményei lehetnek, ha huzamosabb ideig kell elviselnünk az ilyen munkakörnyezetet. A lelki, pszichés bántásnak pedig általában fizikai tünetei is kialakulnak, fejfájás, gyomorgörcs, de akár ájulás vagy depresszió is.
 
Persze nem arról van szó, hogy azonnal hagyjuk ott a munkahelyünket, ha időnként túl szigorú a felettesünk. Mindössze oda kell figyelnünk azokra a jelzésekre, amelyeket a szervezetünk ad. Ha pedig ténylegesen folyamatos veszélynek vagyunk kitéve, és olyan anyagokkal foglalkozunk évekig, amik károsak lehetnek a szervezetünkre, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi ideig végeztük, illetve mennyi ideig szeretnénk még ellátni az adott feladatkört, mert azokat az éveket, amiket a kialakuló betegség elvesz az életünkből, semmivel sem tudjuk majd pótolni.
 
 
Üdvözlettel,
 

Main menu

story | by Dr. Radut