Boris Becker a póker világában

Minden idők legfiatalabb tenisz versenyzője az 1967-es születésű német Boris Becker. Egyedüliként a játék történelmében már 17 évesen egyenesben győzedelmeskedett Wimbledonban 1985-ben. 

 

Számtalan megismételt győzelem és az 1992-es barcelonai olimpiai bajnoki cím fűződik többek között még a nevéhez. Összesen negyvenkilenc jelentősebb győzelem a mérlegén a több mint 15 évnyi pályafutása alatt egyesben, és 15 tornagyőzelem párosban. A világranglista első helyezettje volt 1999-ben, párosban pedig a legjobb 6. 1989-ben. A profi teniszezést 1999 nyarán hagyta abba, az összes keresete meghaladja a 25.000.000 dollárt is.

 

A híres német tenisz olimpiai és hatszoros Grand Slam győztes Boris Becker visszavonulása után sem marad távol a média világától. Magánéleti fordulatai számos témát adva a bulvár sajtónak. Rendkívüli népszerűség Európában, de legfőképpen Svájban és Németországban ezután is töretlen maradt. Hűséges rajongótáborra tett szert a pályafutása alatt, ezért még a mai napig rengetegen követik őt. Köszönhető ez a megnyerő és barátságos természetének és hihetetlen tehetségének. Tulajdonosa egy teniszütő- és egy ruházati cégnek, mely az általa fémjelzett termékeket hoz piacra. Aktív részese a fejlesztésnek és a tervezésnek egyaránt.

 
A profi tenisz karrierje után még intenzívebb játékkal a profi póker világában találta magát. Saját bevallása szerint az ötlapos pókerrel még gyerekkorában találkozott először, de a hold’em játékát még alig pár éve ismeri. A póker játékot a teniszedzések közepette is űzte, mentális kikapcsolódás és összpontosítás miatt. Intenzitása és hozzáállása a tőle megszokott ütemben és szinten folytatódott a pókerben. Igaz, még nem olyan szinten áll, mint a teniszben, de bebizonyította már, hogy van keresnivalója a póker asztal mellett is. Legkedvesebb póker verseny emléke a 40. helyezéssel végződő Las Vegasi World Poker Tour verseny volt, mely 400 póker játékos részt vételével zajlott.
 
Több éve már az élő póker játékok állandó vendége. Legjelentősebb póker győzelme a 7. hely elérésével és 18.672 dollár nyereménnyel a Grand Finalen Monte Carlo versenyében volt, mely a PokerStars póker bajnokság, az European Poker Tours negyedik évadjában volt. A hobbiként indult póker pályafutása aztán 2007 óta profi szintre lépett, hiszen igazolt tagja lett a PokerStars SportStars csapatának és szponzorszerződést is aláírt. A játékosi mérlege pozitív a póker karriere kezdete óta. Bár pontos összegeket nem említ, talán érthető módon babonából sem. A sikeres játékhoz szerinte elengedhetetlen a befektetett idő, a gyakorlás, a pókerarc használata és a rengeteg türelem és koncentráció az asztal mellett. A rengetek, elfoglaltsága mellett sajnos nem tud ugyanannyi idő a pókerre szánni, mint egykor a teniszre, de azért évente 5 – 6 alkalommal ellátogat póker versenyekre.