A Quimby és Scooter megsúgta, mivel készül az idei Hegyaljára

A Metallica egykori legendás basszusgitárosa, Jason Newsted új csapatával már szintén a Hegyalja fellépés programját tervezi. A Slayer, a Skindred, az Asking Alexandira az óráit a Hegyaljához igazítja hétvégén. A Subscribe nem csak nyaralni és horgászni jön Tokajba, de koncertfilmet is forgat a nagyszínpados Hegyalja koncertről. 

Az Anna & The Barbies pedig éppen újraírja a fesztiválrepertoárját.  Minden készen áll ahhoz, hogy az idei húsvét a legmozgalmasabb nyárindító fesztiválra hangolódás jegyében teljen. Érdemes szorgalmasan locsolni, és aztán rögtön becélozni a legközelebbi jegyirodát, hogy biztosan jusson még a kedvezményes árú Hegyalja bérletből. Ugyan félre van még téve akciós bérlet azoknak, akik húsvét után vásárolnák meg a kedvezményes Hegyalja Fesztivál belépőt, de azért érdemes sietni.

 
Már csak kevesebb, mint 90 nap van hátra a 14. Hegyaljáig. A közönség-kedvenc magyar zenekarok a nagy nyári hegyaljás beindulásra hangolják már a gitárokat, zsírozzák a potmétereket, és a húsvéti nyúl is lázasan készül a fesztiválszezonra, amely idén a Hegyalján egy óriás bulival veszi kezdetét. Amint véget ért az ünnepi locsolószezon, érdemes a tojások mellé összegyűjtött ajándékforintokkal a legközelebbi jegyiroda felé venni az irányt, mert már erősen fogynak a kedvezményes árú fesztiválbérletek, és az akciós bérletvásárlási időszakból már elindult a visszaszámlálás. A kedvezményes heti bérleteket a leggyorsabbak áprilisban még 16,900 forintért, diákáron pedig 14.500 forintért válthatják meg, és a csak a Hegy’ régió lakóinak járó extra kedvezményes Mi Fesztiválunk bérletből is van még tartalékban azoknak, akik áprilisban váltják meg a belépőt az év bulijára.
 
Az idei Hegy' fellépői is lázas készülődéssel töltik ezeket a napokat. A techno-hardcore legenda Scooter legnagyobb slágereit állítja csatasorba a nyárindító őrületre. A német banda epikus felvételeit egy különleges, díszdobozos gyűjteménybe rendezte, az első korongokat az igazi rajongók már biztosan beszerezték. A Hegy'-re már-már hazaérkező banda a legütősebb ságerekből összeállított repertoárral a Tisza-parton forrósítja fel a júniusi estét.
 
 
Ugyancsak nagy pörgésre számíthatnak a drum & bass nagykövet Dieselboy rajongói, de az ex-sepulturás Igor Cavalera is kíméletlen szettel készül megmutatni a Hegy' közönségének, hogy miről szól egy vérbeli „electrock” buli. Azt pedig már a húsvéti nyuszi is tudja, hogy senki nem fog túl sokat pihenni a Stanton Warriors fellépésén, levezetésnek pedig a Koan Sound buliján koptathatják majd a hegyaljások a nyúlcipőket.
 
A Metallica egykori legendás basszere, Jason Newsted jelenleg is a stúdióban tépi a húrokat vadiúj bandájával, hogy júniusra a legjobb formában legyen és a legfeszesebb ritmusokkal vegye le a lábukról az igazi fesztivál igazi arcait.
 
Természetesen a hazai zenekarok is izgatottan várják a fesztivált, közülük többen már-már őslakosnak számítanak a Hegy'-en. A fékezhetetlen ceremónia-mester, és egyben tokaji rezidens Subscribe komolyan készül a nyári beindulásra. A srácok a szokásoknak megfelelően nem csak koncertezni érkeznek a Hegy'-re, hanem nyaralni is járnak Tokajba, így a legizgalmasabb nyári élményeik minden évben kelet-magyarországi fesztiválfővároshoz, Tokajhoz kötődnek. Amellett, hogy a rajongók délelőttönként akár együtt is pecázhatnak a Tisza-parton a „Subival”, a zenekar idén különleges meglepetéssel is készül. Mint azt Csongor Bálint, a Subscribe frontembere elmondta: régi álmuk válik valóra a fesztiválon azzal, hogy egy igazán dögös koncertfilmet forgatnak majd a nagyszínpados fellépésükről, ami később egy dvd formájában igazi Hegy’ és Subi ereklyeként kerül majd a rajongók polcaira.
 
A Hegy'-re „előre megfontolt szándékkal” készül az Anna & The Barbies is.  A hazai underground egyik legelszántabb és legexpresszívebb zenekara már elkezdte izzítani a rakétákat az idei nyárra, és legújabb lemezének dalaival írta újra repertoárját. Pásztor Anna és kollektívája azt vallja, hogy a fesztivál a zenészek karácsonya, így egy, az új slágerekkel feltupírozott, „zúzós” programmal állnak majd színpadra, amit csak végigkiabálni tud mindenki, aki él és mozog a színpad környékén.
 
Különleges bulira számíthatnak az egyik legütősebb magyar bulibrigád, a Quimby rajongói is. A zenekar az év elején számos új dalt készített, majd a stúdiómunkák után erdélyi és európai turnéra indul. Azt ugyan még nem tudni pontosan, hogy mikor jelenik meg a Quimby új nagylemeze, de annyit Kiss Tibor, a zenekar frontembere elárult, hogy az idei fesztiválszezonban már hallhatják az új szerzeményeket a rajongók. „Egy fesztivál mindig érdekes egy bandának. Ez az a környezet, ami a legjobban hasonlít a zene ősi ünnepére, ahol az emberek a szabad ég alatt együtt, közösen hangolódnak rá a dalokra” - fogalmazott a Quimby énekes-gitárosa.