Tovább folytatódik a Nyílt lapokkal ifjúsági demokrácia projekt!

 

A Nyílt lapokkal ifjúsági demokrácia projekt célja, hogy a fiatalok és a városvezetők között párbeszéd  és aktív kommunikáció alakuljon ki az ifjúságot érintő  kérdésekben. A Mustárházat működtető Kulturális Életért Közhasznú Egyesület, mint a pályázat írói továbbgondolva ezt a kapcsolatot, ezúttal már az ajánlásokra helyezték a hangsúlyt.
 

 

 
Április 17-21. között Pécsváradon találkozhattak a nyíregyházi, nagybányai, csíkszeredai és pécsváradi fiatalok. A hét témája ezúttal az „Itthon vagy külföldön” címet kapta, aminek keretein belül kerekasztal beszélgetést folytattak Pécsvárad polgármesterével, Dr. Bíró Ferenccel, aki helyi példákat felvonultatva próbálta a fiatalokat aktív párbeszédre hívni, kikérve az ő véleményüket nemcsak az adott témával kapcsolatban. Másnap megismerkedhettek a pécsi székhelyű Tetthely Ifjúsági Egyesülettel. A fiatalok egynapos disputa képzést kaptak, mellyel vitakultúrájuk fejlődött. Természetesen ennek a hétnek is volt köze az önkénteskedés népszerűsítéséhez. Ezúttal a pécsváradi ifjúsági klubot tették szebbé a fiatalok, az ablakkeretek újrafestésével és szemétszedéssel.
 
A programhét alatt az ifjak éjszakai gyertyafényes várnézésen vettek részt Pécsváradon, ellátogattak Zengővárkonyba a Tájházba, a Tojásmúzeumba, és megtekintették a Szalmamúzeumot is. Valamint kellemes sétát tehettek a Dombay-tó körül, ami a helyi lakosság kedvelt kikapcsolódási helyszíne.
 
A program 4 programhétből áll, melynek következő  helyszíne Nyíregyháza lesz szeptember elején.