Cseh Sörnapok Nyíregyházán - vadkenderes sört is lehet majd kóstolni!

Május 1-én nyílt az I. Cseh Sörnapok Nyíregyházán Kóstold meg Csehországot! szlogennel a Korzó melletti szabad területen. Május 5-ig, szerdától vasárnapig először Nyíregyházán egy exkluzív és különleges sört lehet megkóstolni, a vadkenderes sört, ami forgalomban van, nem tiltott „gyümölcs”, legális és nagyon kellemes. 

 

A Hemp BrouCzech 11 jelzésű vadkenderes sör 4,5 % alkohol tartalmú, tehát könnyen fogyasztható. A csehek is rájöttek, a trendi az trendi, szóval bekeményítettek és ízesítettek.

 
A már említett vadkenderes mellett cseresznyés, áfonyás, citromos söröket is hoznak, de természetesen a hagyományos világos, barna vagy félbarna sörök is itt lesznek, olyan nálunk is ismert márkák, mint a Krusovice, a Konrad, vagy a Zlatopramen.
 
A legkeményebb sörök, amit már majdnem két kézzel kell fogni, olyan alkohol tartalma van, a 8 százalékos Porter 19, amely karamellás íz hatású és a végére egy enyhén keserű kávé ízt produkál. 
 
Aki egyszer is kóstolt már igazi cseh sört, mondjuk Prágában, az nem fog csalódni. Aki más sört kedvel, annak feltétlenül ajánljuk, csábuljon el egy cseh sörre. Aki nem szereti a söröket, mert azt mondja, hogy keserű, annak a lágy cseh söröket, vagy mondjuk egy vadkenderes ajánljunk, úgyhogy szerintem mindenki meg fogja találni azt a cseh habzó nedűt, amire csettinteni fog.
 
 
 
Egy játékot is kitaláltunk a cseh sörök kedvelőinek, számukra készítettünk Sörbizonyítványt és Diplomát. Ki kaphatja meg? Nagyon egyszerű a válasz, a Sörbizonyítványhoz 17 fajta sört kell végigkóstolni, ezek összes alkohol tartalma 91.90 százalék. Természetesen ha valaki a 17 fajtából kevesebbet kóstol meg, az annyival kevesebb pecsétet kap a bizonyítványára és annyival kevesebb alkohol tartalmat teljesített. Aki az összest teljesítette megkapja a Bán Lajos vizsgabizottsági tag és Orvos Miklós vizsgabizottsági elnök által kiállított Diplomát, amely tanúsítja, hogy a cseh sörismeret gyakorlati tantárgyból jeles eredményt ért el az illető.
 
 
Forrás:nyhborozo.hu