Nemzetközi ápolástudományi konferencia a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

Május 12-18 között rendezi meg nemzetközi konferenciáját és intenzív programját az ENNE (European Network of Nursing in Higher Education) elnevezésű európai szervezet a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A rendezvényre 13 országból (többek között Horvátország, Finnország, Csehország, Belgium, Németország, Svájc, Ausztria, Skócia, Svédország, Norvégia és Spanyolország) 45 hallgató és 12 oktató érkezik a karra.

 

Az intézmény immár második alkalommal adhat otthont az 1998 óta létező nemzetközi vándorkonferenciának. A 2011-ben a karon első alkalommal megrendezett program jelentős sikert aratott a résztvevők körében, így a szervezet elnökségének döntése és felkérése alapján az intézmény ismételten házigazdája lehet az ápolás aktuális kérdéseit tárgyaló nemzetközi rendezvénynek. A konferencián természetesen részt vesznek a kar ápoló szakos hallgatói és oktatói is.
 
A konferencián elhangzó előadások mellett a rendezvényen résztvevő  hallgatók nemzetközi vegyes csoportokban dolgozzák fel a program különböző témáit, amelyeket azután közös prezentációk, poszter szekciók formájában mutatnak be a résztvevőknek, ebből adódik az 5 napos konferencia intenzív program jellege.
 
A rendezvény egyben az ápolóképzés 20. jubileumát is köszönti, hiszen a karon 1993-ban indult el a diplomás ápoló szak.
 
A konferenciához kapcsolódóan „Egészségügyi Világnapok”  címmel sor kerül Sipeki Viktória Üfegfestés kiállításának megnyitására is.