Egymillió kalapácsütéssel épült fel a Hegyalja Fesztivál

 Június 25-én nyílik a 14. Hegyalja Fesztivál, amely évről-évre több mint 80 ezer látogatót vonz, és ezzel a rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangzott el a június 24-én megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson Tokajban. A fesztiválozókat számos újdonság várja, amelyek között az egyik, hogy különböző utalványokkal immár a helyszínen is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet a látogatók.

Június 25-én nyílik a 14. Hegyalja Fesztivál, amely évről-évre több mint 80 ezer látogatót vonz, és ezzel a rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangzott el a június 24-én megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson Tokajban. A fesztiválozókat számos újdonság várja, amelyek között az egyik, hogy különböző utalványokkal immár a helyszínen is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet a látogatók.

 A strandolás, kirándulás, éjszakai rajzfilmvetítés, bringázás, evezés mellett olyan magyar kedvencek és világsztárok lépnek fel, mint a Slayer, Ákos, a Scooter, az Asking Alexandria, a Down és még sokan mások.

Az évente mintegy 80 ezer látogatót vonzó Borsodi Hegyalja Fesztivál 14. alkalommal nyitja meg kapuit a Tokaj-Rakamazon. A fesztivál ezzel a régió egyik legnagyobb turisztikai eseményének is számít, különösen, hogy a fesztiválozók mintegy 45 ezer vendégéjszakát töltenek el a térség településein a rendezvény négy napja alatt – derült ki a Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson június 24-én.

A Hegy' összesen 11 programhelyszíne egy 23 hektáros területen található két turisztikai régió találkozásánál. A fesztiválon mintegy kétezren dolgoznak a fesztiválozók szórakoztatásáért és kényelméért - ebből a fellépők, művészek és előadók száma mintegy ezer főre tehető. A 0-24 órás takarításnak és szemétszedésnek köszönhetően a Hegy' az ország egyik legtisztább fesztiválja.

Összesen egymillió kalapácsütéssel és mintegy félmillió csavar felhasználásával épültek fel a Hegyalja Fesztivál programhelyszínei. A fesztivál hat zenei színpada mellett idén számos új programhelyszín is megjelenik: a Magyar Teátrum színházi produkciói mellett több száz kulturális, civil program és előadás várja a fesztiválozókat. Ugyanezen a helyszínen a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból éjszakai rajzfilmvetítés is lesz, a filmek előtt a fesztiválozók az alkotókkal is találkozhatnak majd. Mindezek mellett ismét megnyílik a Hegyalján a tavaly nagy sikerrel debütált Hegy’ Karriergyár is, ahol idén már nem csupán bemutatkoznak a régió nagyvállalatai: több Szabolcs megyében gyártóbázissal rendelkező nagyvállalat itt jelenti be a fesztiválon kiemelkedő és újszerű közös foglalkoztatásügyi kezdeményezését. A Hegy’ Karriergyárba idén Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár is ellátogat.

 

 

 

 

Új kemping is szolgálja a fesztiválozók kényelmét. Az egyedülálló fesztiválkörnyezet kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelent bármilyen korosztálynak. A Hegy' a hagyományosan erős és színvonalas zenei programok mellett a természeti környezet, a „zöld nyaralás” a városi forróságból a hűs pincékbe, víz mellé és zöldbe vágyókat, illetve a sportkedvelőket is csábítja: évről-évre egyre többen érkeznek kerékpárral a fesztiválra, és az evezési lehetőség is mind több fesztiválozót vonz Tokajba. A rendezvényen emellett egy 200 bicikliből álló kölcsönözhető bringaflotta is rendelkezésre áll a kirándulásokhoz. Azok számára pedig, akik az utcai vagy éppen extrém sportok iránt érdeklődnek, idén is várják a BMX- és parkour bemutatók, de lesz ezen kívül triál show, freestyle foci, capoeira és street art is.

A fő hangsúly természetesen idén is a zenei programokon lesz. A fesztivál több mint 200 fellépője között olyan világsztárok érkeznek, mint a Slayer, a Scooter, Magyarországon először a Hegy’en lép fel, sőt dedikál is az Asking Alexandria, itt lesz a Down, Ákos, a Quimby és még sokan mások.

Idén újdonságként a fesztiválozók már a legtöbb utalványtípussal a helyszínen is válthatnak bérletet, illetve napijegyet a Hegy'-re. A szervezők idén meghirdették a Hegy' „rezsicsökkentési” programját, amelynek köszönhetően például már a 100 kilométernél közelebbről érkező fesztiválozók is igénybe vehetik az 50 százalékos vasúti kedvezményt, ha alkalmi menettérti jegyet váltanak és Tokajban a vasútállomáson vagy a fesztiválon a Nagyteknősbéka Házban lepecsételtetik a jegyüket. Az elmúlt évek népszerű „fesztiváljárata”, a Zsuzsi-vonat idén folyamatosan szállítja oda-vissza a fesztiválozókat az állomás és a fesztiválbejárat között.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy' az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.