I. Belga Sörnapok Nyíregyházán

Csütörtökön kezdődött a Korzó melletti szabad területen az I. Belga Sörnapok rendezvénye. Június 9-ig, vasárnap naponta 16 és 24 a legfinomabb belga söröket, közel 30 fajtát kóstolhatunk meg. 

 

Az arany szabály ezúttal a következő: Ha belga sört kóstolunk, tegyük azt úgy, mintha bort kóstolnánk. Vizsgáljuk meg a sör színét: ez felvilágosítást ad a maláta pörkölésének módjáról, érleléséről, és arról, hogy szűrt vagy szűretlen itallal van-e dolgunk. A hab keménysége és tartóssága a sörbe belefőzött anyag koncentrációjára utal.
 
A belga sörök illat gazdagok, ne mulasszuk el ennek az élvezetét is kipróbálni. Az illat az eltelt idővel és a levegőztetéssel változik és fejlődik, éppen úgy, mint a sör íze. Figyeljünk oda a sör utóízére is, hiszen hosszú perceken át ez fog kísérni minket.
 
Forrás: nyhborozo.hu