A Scooter zárta az igazi fesztivált Tokajban

Óriási Scooter bulival zárult a 14. Borsodi Hegyalja Fesztivál, ahol szombaton a Quimby és a német technolegenda rajongói teljesen megtöltötték a nagyszínpad nézőterét. A hegyaljások bizonyították, hogy igazi arcok, az igazi fesztiválon a sok eső ellenére június 25-30. között idén is 80 ezer fesztiválozó gyűlt össze. Az igazi arcok idén is a Hegy’en buliztak. 

“Ez tényleg egy igazi fesztivál, igazi arcoknak, akik tudják, hogyan kell tombolni” - mondta a Scooter csapata tegnapi fellépésük után, amelyen a fesztiválozók egymás nyakába ugrálva üvöltötték a német trió két évtizedes slágergyűjteményének jól ismert szövegeit. A több ezer fős tömeg kedvét az eső sem ronthatta el, a “woodstock Scooter” koncerten a gumicsizmák cuppogása a legszexibb hangok közé emelkedett. Tokajban a fesztivál ideje alatt az éves átlagos csapadékmennyiség több mint 10 százaléka hullott a fesztiválterületre. Az idei Hegy’ alatt 300 köbméter homok szórásával enyhítették az eső okozta helyzetet, és 72 köbméter vizet szivattyúztak ki a talajról a rendezők. A közönség bizonyította, hogy a hegyaljások igazi arcok, búvárruhával, úszógumival készültek, és vízben, esőben élvezték a Hegyalját.
 
A folkra hangolódott hegyaljások már délután megrohamozták a Borsodi Nagyszínpadot, ahol semmi sem tudta elrontani a Paddy and Rats koncertjét. A Punnany Massif csak annyit kért a közönségtől, hogy “Élvezd”, akik pedig hallgattak is a pécsi banda szavára. Fantasztikus hangulatban telt az új dalokat is felvonultató fellépésük, így a Quimbynek már csak szinten kellett tartani mindezt, amit természetesen az ország egyik legnépszerűbb zenekara meg is tett. 
Sokan voltak az Edda Művek 33 évnyi munkásságából szemezgető Pataky Attila vezette csapat koncertjén, de a Pepsi Nagyszínpad legjobban várt fellépése kétségkívül az Ensiferumé volt. A finnek koncertjére rengeteg fanatikus érkezett az ország minden tájáról, a csatahimnuszok szerelmesei pedig nem is csalódtak a másfél órányi gitárzúzásban. 
Különleges eseménynek adott t helyszínt a Viasat6 Terasz, ahol a hazai hip-hop legjobbjai és további népszerű előadók, köztük a Brains, a Punnany Massif, a Hősök és az Anima Sound System tagjai buliztak együtt a fesztiválozókkal.
 
Borsodi Hegyalja Fesztivál  – Igazi Fesztivál igazi arcoknak
 
A Hegy' az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.
 
Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.
 
A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.
 
Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.