A szabolcsi Beszterec is nyert a Parlagfűmentes környezetért pályázaton

Mészáros Béla, a Kwizda Agro kertészeti üzletágának vezetője ünnepélyes keretek közt hirdette ki a Parlagfűmentes környezetért pályázat 5 nyertesét. A legjobb pályázatot benyújtó tetétleni önkormányzat Faluházában tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a parlagfű elleni hatékony fellépés csak akkor lehetséges, ha a megfelelő eszközöket megfelelő módon alkalmazzák az érintettek.

A Kwizda Agro Hungary Kft. 2013. május 14-én hirdetett pályázatot annak érdekében, hogy segítse a parlagfű által okozott allergia visszaszorítását. Az önkormányzatok és a települések közterületeinek gondozásáért felelős nonprofit szervezetek országszerte pályázhattak a GLIALKA STAR gyomirtóval történő parlagfű-mentesítés támogatására.
 
A Kwizda Agro eredetileg úgy tervezte, hogy három nyertest fog hirdetni, azaz három várost fog támogatni, nyertesenként 100-100 liter gyomirtó szerrel. A beérkezett pályázatok magas minőségére tekintettel azonban a cég úgy döntött, hogy 400 literre emeli támogatás mértékét, és 5 önkormányzatot díjaz. A támogatás összértéke így elérte az 1 millió forintot.
 
A nyertesek között két hajdú-bihari település is van: Balmazújváros és Tetétlen, Nyugat-Magyarországot Sopron képviseli, a fővárosból Újpest pályázatát támogatta a kiíró. Végül, de nem utolsó sorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterec is örülhetett az eredménynek.
 
Mészáros Béla, a Kwizda Agro kertészeti üzletágának vezetője elmondta, hogy a vállalat célja a pályázat meghirdetésével a parlagfű által okozott allergiás tünetek enyhítése, a lakosság közérzetének javítása és az önkormányzatok munkájának támogatása anyagi eszközökkel és tanácsokkal. Az érintettek már júniusban megismerhették az eredményt, az elmúlt hetekben megkapták a 25-30 hektár permetezéséhez elegendő GLIALKA STAR gyomirtó szert, amelynek használatát időközben már meg is kezdhették.
 
A felhívásra végül 14 település nyújtott be pályázatot, melyek kivétel nélkül megfeleltek a pályázati kiírásnak. Ezért a