Megkezdődhet a nyugati elkerülő építése Nyíregyházán

A NIF Zrt. a jövő hét közepén átadja a munkaterületet a nyertes vállalkozónak, az építési munkálatok szeptemberben megkezdődhetnek. A beruházás keretében az M3 autópályánál egy új csomópontot is kialakítunk, ami sok földmunkával és magas töltés kialakításával jár, ezért itt hosszabb idejű konszolidációs időszakra van szükség. 

 

A NIF Zrt. kiemelten figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat, a területen 30.000 db fát és cserjét fogunk ültetni.  
 
Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „Az elkerülő folytatásának, a kálmánházi út és a 36. sz főút közötti szakasznak a kiviteli tervei már készülnek. A kivitelezési közbeszerzés terveink szerint jövő év elején megjelenhet, eredményes közbeszerzés esetén a munkálatok 2014-ben tavaszán elkezdődhetnek. A beruházás javítja a térség elérhetőségét, valamint segíti az ipari terület bekapcsolódását az M3-as autópályára.”
 
Dr. Kovács Ferenc polgármester hozzátette: Az, hogy ez az útszakasz 10 évvel korábban valósulhat meg, mint ahogyan azt az előző kormány tervezte, sőt már a munkaterület átadására is sor kerül, rendkívül sokat jelent Nyíregyháza számára. Az M3-as autópályát a Tiszavasvári úttal összekötő útszakasz és a hozzá tartozó felvezető út nagy szerepet játszik majd a város zökkenőmentes gépkocsiforgalmának megteremtésében, de a LEGO nyíregyházi nagyberuházása és a már a területen működő cégek, vállalkozások szállításainak könnyebb bonyolítása miatt is fontos.
 
A Nyugati elkerülő I. ütemének építésére három ajánlat érkezett, a pályázók közül a legalacsonyabb árat adó DUNA ASZFALT Kft.-„KE-VÍZ 21” Zrt. végzi el a kivitelezést, nettó 3.452.842.171 forintért.