Bővül a csapadékvíz-elvezető rendszer

Nyíregyháza és lakossága évtizedek óta küzd a csapadékvíz elvezető rendszer hiányosságai következtében fellépő elöntésekkel, ami mindennapi problémát jelent az érintett helyszíneken élő lakosságnak. 

 
Ennek enyhítésére jelenleg folyamatban van a Bujtosi Városligetben a Városi I-es bel- és csapadékvíz elvezető csatorna és Sóstógyógyfürdőn az Igrice csatorna kapacitásbővítése. A projekt megvalósítása csökkenti a belvizes területek előfordulását Nyíregyházán.
 
 
Örökösföldön feloldják az útlezárást
 
A beruházás része a Család utcai áteresz cseréje is, ami egy útszakasz teljes lezárását tette szükségessé. Jó hír, hogy a munkálatok a napokban befejeződnek és várhatóan már ezen a hétvégén megnyílik a közúti forgalom a városlakók számára. Nyíregyháza MJV Önkormányzata ezúton is szeretne köszönetet mondani az arra közlekedőknek az útlezárás okozta kellemetlenségek ellenére tanúsított türelmükért és megértésükért.
 
Az Igrice a következő
 
A beruházás további szakszerű megvalósítása érdekében, az áteresz cseréjéhez október 8-án szükségessé vált Sóstógyógyfürdőn a Berenát utca teljes szélességben történő lezárása, ami előreláthatóan október végén kerül feloldásra.
 
A gyalogos forgalom a kivitelezés időtartama alatt a nehézségek ellenére is folyamatosan biztosítva lesz. Továbbra is kérjük a Tisztelt Lakosság és a gépjárművezetők türelmét és megértését!