Új játszótér az Alkotás utcán

Új játszótér épül az Alkotás utcán. A csaknem 12 millió forintból megvalósuló fejlesztést azt teszi szükségessé, hogy a városnak ezen a részén eddig nem volt játszóhely. Jelenleg az alapozás és a terület előkészítése folyik.

 
A játszótéren  a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a kivitelező felállít egy többfunkciós,  négytornyú várat, 3 csúszdával, mászóhálóval, mászókővel, láncos egyensúlyozóval. Ezt a játékot a kicsik és nagyobbak egyaránt használhatják majd. Kialakítunk egy homokozót árnyékolóval, felállítunk egy hintát bébi- és laphintával, amely alá gumitégla ütéscsillapító kerül, de lesz a játékhelyen  mérleghinta, két „A” alakú mászófal, külön a kicsiknek és a nagyobbaknak . 
 
A játszótéren elhelyezünk két kondieszközt is, a gyermekeknek szánt gyaloglót, és a felnőttek számára egy nyújtót. Valamennyi játék alá gumitégla, illetve folyami homok ütéscsillapító talajt alakítunk ki.
 
A játszótér kialakításánál igyekszünk korosztályok szerint csoportosítani a játékokat, ezzel szétválasztani a legkisebbeknek és a nagyobbaknak szánt játszóhelyet. A téren asztalt és padokat is elhelyezünk, illetve felállítunk egy kerékpártárolót.