1238-an a téli közfoglalkoztatásban Nyíregyházán

Nyíregyházán a téli időszakban több mint 1238-an vehetnek részt a NYÍRVV Nonprofit Kft. által szervezett közmunkaprogramban. 570-en különböző képzésekbe kapcsolódhatnak be. 
 
70 fő részére betanító jellegű oktatás indul, mely során parkgondozást, kisgépkezelést, karbantartó munkát, betonkészítést, térkövezést, elsősegélynyújtást és házi betegápolást tanulhatnak. 500 fő alapkompetencia képzésbe kapcsolódik be, mely során felfrissítik már meglévő iskolai ismereteiket, írásbeli és szóbeli kommunikációt tanulhatnak, és felkészítik őket a munkavállalásra. A képzéseket elsősorban alacsony iskolai végzettségűek számára szervezzük, de érettségivel, szakmával rendelkezők is jelentkeztek a tanfolyamokra. Az oktatással eltöltött hónapok is nyolc órás munkavégzésnek számítanak. A képzések december 1-től március 31-ig tartanak, majd azt követően április végéig munkát végeznek a résztvevők.
 
A NYÍRVV a hideg évszakban további 668 közfoglalkoztatottat alkalmaz, akik városüzemeltetési és intézményi feladatokat látnak el. A tavalyi áthúzódó projektekkel együtt idén már  17 közfoglalkoztatási programot indított a NYÍRVV Nonprofit Kft. Június óta a programokban egy időben bekapcsolódók száma folyamatosan meghaladja az 1000 főt, amely csaknem kétszerese a korábbi évek hasonló időszakában foglalkoztatottak számának. A programok résztvevőinek  létszáma év végére eléri a 3000 főt.