Befejeződtek a belterületi bel- és csapadékvíz - védelmi fejlesztések Győrteleken

Győrtelek Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program (továbbiakban: ÉAOP) keretén belül "Belterületi bel- és csapadékvíz- védelmi fejlesztések a VTT által érintett településeken" tárgyú felhívás keretében, 2012.08.27. napon támogatásban részesült.

A projekt keretében a kedvezményezett önkormányzat vállalta, hogy belterületi bel- és csapadékvíz - védelmi fejlesztéseket valósít meg a községben Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatásból.

A projekt eredményesen lezárult, a műszaki átadásra 2014. január 20 napján került sor.
A község a legfontosabb beruházások közé sorolta a belterületi vízrendezést. Így a fejlesztés a község legfontosabb környezeti célkitűzéseivel a vízgazdálkodással és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémák, feladatok megoldására irányult. A kedvezményezett önkormányzat időtálló, esztétikus, környezetbe illeszkedő műszaki megoldások alkalmazásával (burkolatok, kapubejárók, zárt csatorna, vb. folyóka, rendezetlen mederszelvényű szikkasztó árkok megszüntetése, feltöltése, padkarendezés) valósította meg a beruházást.

A megvalósított beruházás eredményei:

  • A támogatott projekt keretében ár- és csapadékvíz, belvíz károktól megvédett lakosság (fő): 1591 fő.
  • A támogatott projekt keretében ár- és csapadékvíz, belvíz károktól megvédett terület (ha) 65,1 ha.
  • Épített/fel-újított vízelvezető árkok, csatornák hossza (km) 7,423

A Projekt 294.910.599,- Ft összköltséggel, 294.334.599,- Ft támogatásból valósult meg.

 

"Belterületi bel- és csapadékvíz védelmi fejlesztések Győrteleken"

ÉAOP- 5.1.2/D3-11-2012-0002

Győrtelek Község Önkormányzata