Használt gumi vásárlás – ügyeljen a részletekre!

Mindegy, hogy a téli, vagy a nyári szezonra szeretnénk felkészülni autósként, a gumiabroncs cseréjének kérdése mellett nem mehetünk el.

 

Sajnos sokan vannak abban a helyzetben, hogy nem engedhetik meg maguknak az új szettek beszerzését, de természetesen használt abroncsok is szép számmal megtalálhatóak a piacon jelen levő kereskedésekben. Mielőtt azonban az első kínálkozó lehetőségre lecsapnánk, fontos tisztában lenni azokkal a kritikus pontokkal, melyeket mindenképpen célszerű szemügyre venni, ha használt gumit vásárolunk. Az autotire.hu megbízható használt gumi választékkal áll azok rendelkezésére, akik szeretnének kedvező áron, még sokáig jó állapotban levő termékekhez jutni. Lássunk most néhány hasznos tanácsot, melyeket feltétlenül tartson szem előtt a gumivásárlás során!

 
Fontos, hogy olyan kereskedésnél válogasson, ahol visszavételi garanciát is vállalnak, sőt a felnire történő felszerelés sem jelent gondot még a  helyszínen. Egyes abroncs hibák kizárólag akkor látszódnak, ha felfújt állapotban vannak. A megjelenő dudor nem csak egyszerűen szálszakadásra utal, de a közlekedést is balesetveszélyessé teszi, így érdemes azonnal másik lehetőség után nézni!
 
Nem szükséges szakembernek lennie ahhoz, hogy néhány alapvető információt megismerjen az abroncsról, hiszen egyértelműen észrevehetőek az olyan jelek, melyek a gumi megbízhatatlanságára utalnak. A szakadások, anyaghiány, repedések nyilvánvalóan a vásárlástól való eltekintésre ösztönöznek. Az úgynevezett DOT szám gyakorlatilag négy karakterből áll, és azt az oldalfalon találhatjuk meg. Utolsó két száma a gyártási évet jelöli, míg az első kettő az adott év hetére utal. Mivel a gumi elöregszik, így nagyon fontos, hogy ennek ismeretében döntsünk csak a vásárlás mellett. 
 
 
Talán felesleges is felhívni a figyelmet a profilmélységre, mely mind téli-, mind nyárigumi esetében döntő lehet. A törvényileg előírt 1,6 mm-es mélység alatt nem érdemes foglalkozni a használt abronccsal, de azzal is tisztában kell lennie, hogy nyári gumiknál is 3-4 mm az a mélység, melynek esetében még garantáltan biztonságosan gurulhatunk az utakra. Természetesen sokan ez alatt sem cserélnek gumit, ám ennek hátrányait nedves útszakaszokon, vagy hirtelen fékezésnél mindenképpen megérzik majd. A biztonságos közlekedés érdekében kizárólag olyan gumit vásároljon – akár használt esetében is – melynek profilmélysége nem hagy kívánnivalót maga után!
 
Ügyeljen a futófelület kopásának jellegére is. Használt abroncsról szó lévén az előző gépjármű műszaki problémái, futóművének beállításai mind-mind nyomot hagyhatnak a gumi felületén. Ezzel számolnunk kell, ha nem újonnan szerezzük be a szettet, mégis kiszűrhetőek azok a kritikus kopási jellegek, melyek akár a vezetés kényelmét, vagy saját biztonságunkat is befolyásolhatják a vásárlás és használatba vétel után. 
 
Használt nyárigumi megbízható minőségben az autotire honlapján érhető el, ahol kedvező árak és széles választék várják az autósokat.